FOTO: null

Sjajno sam se uklopila u ekipu Jakin Dogu i novu sredinu u koju sam došla. Najviše mi je pomogla, naravno, Ana Dabović, s kojom provodim najviše slobodnog vremena. Pored toga što je najbolja igračica u Evropi, Ana je kvalitetna osoba od koje mogu mnogo na

Godinu na izmaku posebno će pamtiti 20-godišnja košarkašica iz Bijeljine. Zbog sjajnih igara bila je među tri najbolje sportistkinje u Izboru najboljeg sportiste BiH za 2015, zajedno sa Aleksandrom Samardžić i Lejlom Tanović. Gajićeva je već odavno prevazišla svoje godište, pa se već odavno takmiči u seniorskoj konkurenciji. Kruna rada stigla je krajem godine, kada je nakon skoro četiri godine napustila ekipu Celja i preselila se u najjaču evropsku ligu, u Tursku, gdje brani boje ekipe Jakin Dogua. Posebno će pamtiti i početak godine, kada je draftovana u WNBA ligu od strane Vašington Mistiksa. Time je postala prva bh. košarkašica kojoj je to uspjelo.

Bh. košarkašica je s ekipom Celja bila MVP ženske regionalne lige i prva u istoriji koja je direktno iz međunarodne ženske regionalne košarkaške lige odabrana na draftu. Da se radi o dragulju bh. košarke, na najbolji je način pokazala na Evropskom prvenstvu B divizije za igračice do 20 godina u Podgorici, gdje je izabrana za najkorisniju košarkašicu EP. Gajićeva je svojim briljantnim partijama predvodila našu reprezentaciju do ubjedljivog trijumfa na prvenstvu sa omjerom 9-0.

"Ovu godinu ću sigurno pamtiti kao jednu od najuspješnijih, ne samo zbog svojih priznanja i nagrada, nego zbog toga što sam kroz ovu godinu napredovala igrački i kao ličnost", kaže Gajićeva.

NN: Jeste li se nadali ovako uspješnoj godini?

GAJIĆ: U protekloj godini se desilo mnogo nekih stvari koje nisam očekivala, počevši od WNBA drafta, pa do užeg izbora za najbolju sportistkinju BiH. Kažem nečekivanih stvari, jer imam samo 20 godina i sve se odvijalo mnogo brže nego što sam zamislila.

NN: Kakve uspomene nosite iz Slovenije?

GAJIĆ: U Sloveniji sam provela četiri godine, otišla sam kao veoma mlada i ostalo mi je da se sama borim sa novim životom. Bilo je lijepih i manje lijepih trenutaka. Gdje god da sam i odakle god da odlazim, trudim se ponijeti samo lijepe uspomene. Ono što ću sigurno ponijeti iz Celja su stečena prijateljstva, uspjesi s ekipom i završeno školovanje. Nakon svega, samo to je bitno i samo to nam ostane.

NN: Možete li nam reći nešto više o novom klubu, o samoj ligi Turske?

GAJIĆ: Turska lige ja trenutno najkvalitetnija u Evropi. Ovo je neki totalno drugačiji svijet, pun profesionalizma. Tim Jakin Dogu je novi u prvoj ligi. Imamo kvalitetnu ekipu i ako sve bude teklo po planu, trebalo bi da završi među četiri najbolje ekipe. Tako bismo obezbijedili učešće u Evroligi naredne sezone. Organizacija je na vrhunskom nivou, na meni ostaje da se borim, treniram i napredujem.

NN: Kako gledate na činjenicu da se ženska seniorska reprezentacija BiH vratila na košarkašku mapu Evrope?

GAJIĆ: Raduje me činjenica da se u BiH ponovo pridaje značaj ženskoj reprezentativnoj košarci i da se seniorska selekcija ponovo okupila. Ništa se ne može uraditi preko noći. Reprezentacije koje su u vrhu su već dugo zajedno, u njih se ulaže neuporedivo više nego kod nas i zato mislim da nama treba samo strpljenje i vrijeme. Upravo je vrijeme faktor koji radi za nas, jer su sve igračice relativno mlade i naših pet minuta tek predstoji. Bitno je da svi dajemo maksimum, a rezultat je neminovan.

NN: Kada ćete u Mistikse?

GAJIĆ: U kontaktu sam sa trenerom ekipe Vašingtona, koja me je draftovala. Zajedno se dogovaramo o mom odlasku u Ameriku. To će se možda desiti već sljedećeg ljeta, a Turska je, naravno, samo stepenica koja će mi pomoći s obzirom na to da svaka ekipa ima po dvije-tri WNBA igračice. Nigdje ne žurim, kada osjetim da je vrijeme za odlazak, onda ću otići.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )