FOTO: null

Jajima na zgradu Vlade! Banjalučanin Željko Blagojević odlučio se na potez koji do sada niko nije uradio. Jaja je stavio u kesu, došetao se do glavnog ulaza i počeo da gađa prozore.

Dok policija nije reagovala, Blagojević je uspio da na fasadu baci četvoro jaja. Ubrzo se ispred zgrade napravio pravi metež. Dok je jedan policajac ispitivao Blagojevića, drugi je dokumentovao fleke na staklu. I čistačice su se odmah uhvatile posla.

Željko Blagojević priveden je u prostorije CJB gdje će ostati do kraja dana na ispitivanju. U MUP-u RS rekli su nam da je prekržio Zakon o javnom redu i miru zbog čega će mu napisati prekršajni nalog.

Pola sata prije incidenta Blagojević se javio ATV-u sa tvrdnjom da kao ratni vojni invalid ne može da dobije besplatnu pravnu pomoć. Pošto je nekoliko godina u porodičnom sporu u vezi sa zemljištem, kaže da je pomoć tražio u Vladi Srpske jer ne može sam da plati troškove advokata.

“Dva puta sam tražio da me zastupaju. Nezaposlen sam, živim sam, RVI desete kategorije. Jedino primanje mi je invalidnina od 27 maraka i 90 feninga. Ove godine je povećana za 40 feninga. Znači sve mogućnosti sam iscrpio. Još mi je ostala ova mogućnost da im pošaljem poruku bacanjem jaja na zgradu Vlade da moraju da rade”, rekao je Blagojević.

Što je nakon izjave i uradio. Iz Vlade su reagovali saopštenjem za javnost. Kažu da se Blagojević nekoliko puta javio Centru sa zahtjevom za davanje pravnog savjeta a nikad sa zahtjevom za ostvarivanje prava na besplatnu pravnu pomoć. Ministar pravde pozvao ga je da dođe sutra u njegov kabinet na razgovor. Zbog onoga što je uradio Blagojeviću prijeti zatvorska kazna od dva mjeseca ili novčana kazna od 500 do hiljadu i po maraka.

“Policija je postupila u skladu sa zakonom. Ne možemo da dozvolimo bilo kome da baca na zgradu, da li ona bila Vlade ili neke druge institucije, čak i privatne kuće – da baca jaja. Jer neko drugi će doći sljedeći dan da baca kamenje a treći dan će neko da baca bombe”, rekao je ministar unutrašnjih poslova u Vladi RS Dragan Lukač.

“Ono što je činjenično to je da su policijski službenici Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata pravovremeno reagovali, lišili slobode lice i dalje ćemo postupati u skladu sa zakonom”, rekao je načelnik CJB Banjaluka Željko Spasojević.

Ne sluteći šta se tu desilo, samo pola sata kasnije predsjednik Republike Srpske ušao je na glavni ulaz zgrade ali očigledno nije ništa primjetio jer su čistačice do tada obavile gro posla. Mrlje su ostale samo na najvišim prozorima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )