FOTO: null

Osim što na jednom mestu okuplja najtalentovanije igrače iz celog regiona, zaštitni znak Turnira prijateljstva postao je i dolazak velikog broja fudbalskih legendi.

Tako će biti i ove godine. Savo Milošević, jedan od organizatora turnira i idejni tvorac celog ovog projekta, otkrio je neka od imena koja bi trebalo da dođu na Turnir prijateljstva 2016.

"Pored onih koji dolaze na turnir svake godine, kao što su Ivan Gudelj, Husref Musemić, Vladimir Petrović Pižon, Momčilo Vukotić, ovoga puta očekujemo dolazak Miodraga Belodedića. Takođe, trebalo bi da imamo i jednu zanimljivu golmansku trojku, Ranko Stojić iz Partizana, Marijan Vlak iz Dinama i Dika Stojanović iz Crvene Zvezde. Naravno biće još fudbalera iz moje generacije, kao što su Ivan Tomić, Dragan Ćirić, Zoran Mirković. Biće minimum pet gostiju dnevno, a to će sigurno svima biti interesantno."

Turnir prijateljstva 2016 počinje u utorak, 24. maja i trajaće do nedelje, 29. maja.

Na ovogodišnjem turniru, koji je drugi put uzastopono uvršten u kalendar UEFA, a od sada i pod pokroviteljstvom UNICEF-a učestvovaće 16 ekipa podeljenih u četiri grupe:

A grupa: Crvena zvezda, Budućnost Podgorica, Željezničar, Zagreb;

B grupa: Partizan, Sarajevo, Osijek, Vardar;

C grupa: Dinamo Zagreb, Vojvodina, Olimpija, Velež;

D grupa: Rijeka, OFK Beograd, Sutjeska, Sloboda Tuzla.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )