FOTO: null

MOSKVA - Fudbaleri Srbije večeras počinju novu avanturu u Ligi nacija. I to kao odlični đaci, jer su prvi razred završili sa svim peticama, pa su iz C preskočila u B klasu evropskog fudbala.

Na premijeri će “orlovi” igrati protiv Rusije u Moskvi, gdje ih čeka, u neku ruku, neravnopravan duel, jer izabranici Ljubiše Tumbakovića nisu u takmičarskom pogonu, srpski fudbalski biseri rasuti su po cijelom svijetu i većina njih sa svojim klubovima bruse formu pred početak nove kampanje. Kod “baćuški” je, međutim, situacija nešto drugačija.

- Razlika između njih i nas u ovom trenutku je što 90 odsto ruskih fudbalera nastupa u domaćem prvenstvu, u kojem je odigrano šest kola. A kod nas je takva situacija da je 90 odsto igrača još u pripremnom periodu, lige nisu počele. Biće to jako težak meč, ali potrudićemo se da se maksimalno spremimo - istakao je Nikola Maksimović, štoper Napolija i reprezentacije Srbije.

Koliko god Liga nacija bila bitna, jer je Srbima dala drugu šansu za plasman na Evropsko prvenstvo, daleko bitniji meč će se igrati u oktobru, protiv Norveške u Oslu, koji je pretposljednja stepenica za plasman na šampionat kontinenta.

- Ove dve utakmice protiv Rusije i Turske mogu da nam posluže da se što bolje pripremimo, da zamisli selektora sprovedemo u delo. Različit je stil koji prati Norvešku u odnosu na ove druge dve selekcije, ali posle 20 godina imamo šansu za celu generaciju, biće to veliki ispit i uradićemo sve što je do nas da napravimo rezultat - optimista je Maksimović.

Sa tim stavom se slaže i drugi srpski reprezentativac, vezista Sevilje Nemanja Gudelj, koji je nedavno podigao trofej u Ligi Evrope.

- Bitne su nam utakmice zbog nas, zbog samopouzdanja za meč sa Norveškom koji nam je najbitniji ove godine. Probaćemo da dobijemo oba naredna duela. Protiv Rusije će biti teška utakmica, domaćin ima dobru selekciju, ali imamo i mi vrlo kvalitetnu ekipu - naglasio je Gudelj.

Baraž za EP

Poslije duela sa Rusijom, Srbiju 6. septembra na “Marakani” čeka i meč sa Turskom, kao generalna provjera pred dugo čekani i više puta zbog virusa korona odgađani okršaj sa Norveškom u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo. Taj susret na programu je 8. oktobra u Oslu. Pobjednik tog duela će se četiri dana kasnije za vizu boriti protiv boljeg iz susreta Škotska - Izrael

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )