FOTO: null

Prvak Bosne i Hercegovine već 12 godina čeka da preskoči prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a veliku priliku da prekinu crni niz imaju fudbaleri Sarajeva, koji večeras u okviru prvog pretkola Lige šampiona igraju protiv prvaka Velsa, ekipe Konahs Ki Nomadsa.

Modriča je posljednji bh. klub koji je prošao prvu rundu elitnog ranga evropskog fudbala. Tada su Modričani sada već davne 2008. godine u dvomeču bili bolji od Dinama iz Tirane (ukupno 4:1), a od tada bh. predstavnici u Ligi šampiona znaju samo za neuspjehe na prvoj stepenici. Zbog slabog koeficijenta bh. prvaci su uglavnom dobijali jače protivnike, a ove godine zahvaljujući statusu nosioca prvak BiH će konačno biti favorit. Bordo tim je za protivnika dobio amatersku ekipu iz Velsa Konans Ki Homads i sve osim prolaza Sarajeva predstavljalo bi senzaciju.

Puleni Vinka Marinovića ne blistaju na početku sezone, trenutna igra ne zadovoljava apetite navijača, a njihovo raspoloženje definitvno bi promijenila pobjeda na stadionu u Kardifu.

"Ovih dana pregledali smo utakmice našeg protivnika, upoznali smo se s njihovim snagama i slabostima. U pitanju je ekipa koja igra tipični otočki fudbal, opasni su u prekidima i na to moramo obratiti posebnu pažnju. Očekuje nas jedna teška utakmica, ali igramo na odličnom terenu, te mislim da će nam to pomoći da igramo svoju igru", rekao je trener koševskog premijerligaša Vinko Marinović, koji će na raspolaganju imati skoro sve igrače izuzimajući Tina Svena Sušića.

Fudbaler Sarajeva Đani Salčin istakao je da se on i njegova ekipa moraju dobro spremiti za ovu utakmicu, jer se ne radi o naivnom protivniku.

"Samim tim što je to prva kvalifikaciona runda za Ligu prvaka dovoljno govori o težini utakmice i sasvim sigurno oni slučajno nisu došli tu. Vels je jaka država, ozbiljni su, mi se moramo jako dobro spremiti kao što to i radimo i nadamo se povoljnom rezultatu, pobjedi i na nju samo i idemo", jasno je poručio Salčin.

Utakmica između Konahs Ki Nomadsa i Sarajeva igra se na stadionu Kardifa u srijedu od 20 sati. Igra se jedna utakmica, a bolji iz ovog duela igraće protiv boljeg iz susreta Dinamo Brest - Astana. Iz Velsa je stigla potvrda da će direktan prenos utakmice biti emitovan putem lajv strima putem Facebook i YouTube kanala velškog šampiona.

Inače, večeras se igra još 11 susreta prve runde Lige šampiona, a sastaju se: Celje - Dundalk, Budućnost - Ludogorec, Ferencvaroš - Đurgarden, Molde - Kups, Flora - Suduva, Tbilsi - Tirana, Makabi Tel Aviv - Riga, Klaksvik - Slovan, Tiraspol - Fola, Florijana - Kluž.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )