FOTO: null

Prozivkom koja je obavljena u kasnim večernjim satima fudbaleri Radnika počeli su pripreme za narednu sezonu. Nešto raniji početak priprema uslovljen je nastupom Bijeljinaca u prvom kolu kvalufikacija za Ligu Evrope.

Na konferenciji za medije trener Radnika je istakao niz problema sa kojima se susreće klub pred start sezone.

- Mi smo u poslednje tri godine izborili dva puta izlazak na međunarodnu scenu što nije pošlo za rukom mnogim klubovima u BiH. To je uspjeh ostvaren sa budžetom koji je za desetak puta manji od mnogih drugih što svakako daje još veći značaj našem radu. Ja večeras imam prozivku a ne znam gdje ćemo trenirati. Naš teren je u fazi rekonstrukcije a od gradskih struktura nismo dobili dozvolu da treniramo na jednom od dva terena u gradu. Moraćemo tražiti alternativne terena u okolnim selima što predstavlja veliki problem kada je organizacija priprema u pitanju. No, kao i mnogo puta do sada naš kolektivni duh izdiće će se iznad svih problema, rekao je trener Radnika Mladen Žižović.

Radnik ima i određene finansijske probleme pošto iz gradske uprave od Nove godine nisu dobili skoro ništa od redovnih tranši koje mu pripadaju. Sve je ovo plod neslaganja aktuelnog gradonačelnika Bijeljine sa rukovodstvo kluba i predsjednikom Mladenom Krstajićem.

I pored problema trener Žižović je napravio plan priprema koje su prilagođene nastupom na međunaridnoj sceni. 

- Prvih deset dana radićemo u Bijeljini gdje smo planirali da 22. juna odigramo prijateljsku utakmicu sa Zvijezdom, a nakon toga putujemo na desetodnevne pripremne na Zlatibor, gdje ćemo takođe odigrati dva kontrolna meča. Slijedi povratak u Bijeljinu i očekivanje prve utakmice na međunarosnoj sceni, rekao je Žižović.

Naravno da je igrački kadar bio najinteresantniji za medije ali nismo uspjeli puno saznati. Jedino sigurno je da se Ismar Hairlahović vraća u Zrinjski nakon šestomjesečne pozajmice. Po riječima ljudi iz uprave kluba Irfan Hadžić je još uvijek član Radnika i on ima klauzulu u ugovoru da Igra za Bijeljince ako izbore nastup na međunarodnoj sceni. Još je izvesno da će se izaći u susret golmanu Mladenu Lučiću, koji ima ugovor na još godinu dana, kako bi se vratio svojoj porodici. 

- Biće velikih rekonstrukcija u igračkom kadru i tu vrlo brzo. Već do nedelje ćemo dati odriješene ruke nekim igračima koji nisu zadovoljili u prošloj sezoni i krenuti za traženjem alternativne. Sigurno da je prioritet golman a skoro sve je završeno sa Daliborom Kozićem, koji bi u toku dana trebao potpisati. Biće tu još nekih pojačanja ali je prioritet očuvanje kostura tima od prošle sezone, zaključio je trener Radnika.

D. Tešić

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )