FOTO: Glas Srpske

U derbiju 29. kola Premijer lige BiH fudbaleri Radnika u subotu od 17 časova dočekuju lidera Sarajeva, sa ciljem da nastave seriju bez poraza, koja traje još od 2. decembra i 19. kola u kojem su kao gosti igrali neriješeno protiv GOŠK-a u Gabeli.

Od tada su fudbaleri bijeljinskog premijerligaša zabilježili četiri pobjede i šest remija i pet kola prije kraja šampionata stekli realne šanse da izbore plasman na međunarodnu scenu, gdje su kao pobjednici Kupa BiH već bili prije tri sezone.

- Nismo opterećeni izlaskom u Evropu, ali želimo protiv Sarajeva da prikažemo dopadljivu igru sa ciljem da nastavimo seriju bez poraza, a poslije toga vidjećemo šta će biti. Jedini smo bez poraza u proljećnom dijelu sezone i to treba poštovati. Međutim, o kvalitetu fudbalera sa “Koševa” ne treba trošiti puno riječi, jer su u dosadašnjem dijelu sezone pokazali koliko vrijede - naglasio je trener Radnika Mladen Žižović.

Iako je tradicija ubjedljivo na strani tima sa “Koševa” kormilar Bijeljinaca kaže da to ne treba da bude mjerilo, jer su u posljednjih godinu i po rezultati na strani Bijeljinaca.

- Kada se pogleda ukupna statistika onda je ona ubjedljivo na strani Sarajeva, ali u posljednje vrijeme nisu više tako dominantni. Zato očekujem da disciplinovanom igrom možemo i u ovom susretu da ostanemo neporaženi, što bi značilo da i dalje ostajemo u igri za plasman na međunarodnu scenu, iako nam to, još jednom ponavljam nije prioritet - naglasio je Vojvodić.

U ovom susretu tim iz Semberije biće oslabljen.

- Zbog žutih kartona ne može da igra Irfan Hadžić, a povrijeđeni su Demir Peco i Pave Sušić. Vjerujem da i bez njih trojice imamo kvalitetnu ekipu, koja ima snage da se suprotstavi lideru na tabeli i da dođe do povoljnog rezultata - dodao je Žižović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )