FOTO: null

Bijeljina - Ekspedicija Radnika puna samopouzdanja doputovala je juče u Banjaluku, gdje će sutra od 18 časova odigrati revanš susret prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv bugarskog Beroea.

Razloga za optimizam je mnogo pošto su izabranici Slavka Petrovića u prvom susretu odigranom u Staroj Zagori ostvarili povoljan rezultat, jer je poslije 90 minuta bilo 0:0. Bijeljinci su smješteni u hotelu "Ćubić", a sinoć su odradili prvi trening i to na stadionu Sloge u Trnu. Za večeras od 19.30 časova planiran je trening na Gradskom stadionu, a na mjestu poprišta sutrašnjeg revanša Bugari će trenirati u terminu utakmice, odnosno od 18 časova.

Stručni štab se posebno može radovati zbog činjenice da su trening odradili svi prvotimci, uključujući Ivana Jakovljevića i Nenada Srećkovića koji zbog povreda nisu bili u kombinaciji za prvi susret u Bugarskoj.

- Što se početak utakmice više približava, sve sam više ubijeđen da imamo realne šanse za prolaz u narednu rundu. Ipak, realnost je da je Beroe i dalje blagi favorit. Utakmica u Banjaluci će biti drugačija od prvog susreta. Moramo biti oprezni i ne dozvoliti im da oni nametnu svoj ritam. Ako to uspijemo, naše šanse za povoljan rezultat se povećavaju - naglasio je defanzivac Mladen Zeljković.

Čuvar mreže Radnika Mladen Lučić, koji je ostao nesavladan u prvom susretu, optimista je pred revanš.

- Najbitnije je da odigramo onako kako smo igrali u Bugarskoj. To znači čvrsto u odbrani i sa brzim transformacijama u napad. U Staroj Zagori nam je nedostajala realizacija, ali se nadam da će na Gradskom stadionu strijelci proraditi i bar jednom savladati mog kolegu na suprotnoj strani - rekao je Lučić.

Identičnog je mišljenja stub odbrane "plavo-bijelih" Samir Memišević koji očekuje bespoštednu borbu.

- Vidjeli smo u prvoj utakmici da možemo dosta dobro da pariramo našem protivniku, stvarali smo prilike, ali nismo uspjeli postići toliko željeni pogodak. Beroe jeste protivnik za respekt, ali se vidjelo u prvoj utakmici da su i oni ranjivi. Vjerujem da ćemo u revanšu popraviti sve naše greške iz prvog susreta i da ćemo uz efikasniju završnicu eliminisati Bugare - naglasio je Memišević.

Ulaznice za ovaj meč mogu se kupiti na blagajni Gradskog stadiona u Banjaluci, kao i na Gradskom stadionu u Bijeljini, a cijene su od pet do 20 maraka u zavisnosti od dijela tribina.

Spisak igrača

Za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope Radnik je licencirao 23 fudbalera. To su: Mladen Lučić, Dino Beširović, Ivan Jakovljević, Samir Memišević, Dušan Martinović, Aleksandar Vasić, Joco Stokić, Aburahman Beširević, Mladen Zeljković, Jovo Kojić, Željko Krsmanović, Marko Obradović, Dejan Janković, Stanko Ostojić, Nenad Srećković, Aleksandar Glišić, Velibor Đurić, Jovan Motika, Senedin Oštraković, Eldin Mašić, Nikola Čelebić, Demir Peco, Stefan Rakić.

Stigao Fačić

Doskorašnji igrač Zvijezde iz Gradačca Eldin Fačić od juče je član Radnika. Mladi fudbaler (21 godina), koji igra na poziciji zadnjeg veznog, obavezao se na dvogodišnju vjernost Bijeljincima. Ima iskustva igranja u Premijer ligi, jer je pretprošle sezone bio standardan u timu iz Gradačca. Prošle sezone upisao je 21 nastup za Zvijezdu u Prvoj ligi FBiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )