FOTO: mondo

NIKOZIJA - Fudbaleri Crvene zvezde danas polažu najvažniji ispit u sezoni: rival je Omonija, poprište bitke Nikozija, vrijeme boja 17 časova, a riječ je o utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Činjenica da je domaćin odabrao dnevni termin jasano pokazuje da “crveno-bijele” očekuje pakleno kiparsko iskušenje. Ipak, ulog je veliki, evropska jesen i najmanje pet miliona evra, tako da niko ne smije da razmišlja o vrućini.

Učenici Dejana Stankovića rutinski su preskočili gibraltarsku Evropu, nakon čega su “na mišiće” izbacili Tiranu. Sada je protivnik još ozbiljniji. Istina, Omonija je autsajder na papiru, ali činjenica da igra na svom terenu, da će joj visoke temperature manje smetati te da gost ima priličnih kadrovskih problema, daje dodatnu draž kiparsko-srpskom okršaju. Nema sumnje da će oba sastava imati ogroman sportski motiv, mada ne treba ignorisati ni onaj finansijski. Ko prođe dalje, imaće osiguranu grupnu fazu Lige Evrope, a u džep će staviti i 2,1 milion evra nagrade UEFA. Uz to, imaće i garantovanih 2,9 miliona u slučaju da izgubi u plej-ofu za elitu.

Ono što može da brine navijače su kadrovski problemi. Nekadašnji ljubimac “delija” Milan Pavkov nije u Stankovićevim planovima. Tomane je već prodat i Deki ni na njega ne računa. Ričmond Boaći se povrijedio u petak na Banovom brdu, tako da su van stroja tri napadača.

Zvezdin strateg se nada da će Aleksandar Katai i El Fardu Ben biti spremni za veliku bitku, baš kao i bekovske uzdanice Marko Gobeljić, te Milan Rodić. U uvertiri meča nije otkrivao sastav, ali je nagovijestio taktiku.

- Gledamo da igramo dobar i ofanzivan fudbal, ali sigurno nećemo biti ludi da se zaletimo. Ne kažem da ćemo se braniti, međutim, moramo da gledamo da ne ostavimo prostor, jer će oni čekati da kazne svaku našu grešku. Bićemo strpljivi, mada se nećemo braniti - jasan je Stanković.

Dekijevih 20 aduta

Dejan Stanković je za kiparsku bitku odabrao sljedećih 20 aduta: Milan Borjan, Zoran Popović, Marko Gobeljić, Milan Gajić, Milan Rodić, Radovan Pankov, Nemanja Milunović, Miloš Degenek, Seku Sanogo, Njegoš Petrović, Veljko Nikolić, Mirko Ivanić, Dušan Jovančić, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Srđan Spiridonović, Željko Gavrić, El Fardu Ben, Aleksa Vukanović, Dijego Falćineli.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )