FOTO: null

Strukovna sekcija frizera i kozmetičara gradskog udruženja „Preduzetnik“ otvoreno je upitala predstavnike vlasti zbog čega se ne primjenjuje zakon po kome su oni registrovani kao fizička lica, te bi tako i trebalo da plaćaju svoje komunalije, a ne kao što

Inicijator ove ideje je Slađana Lizdek vlasnica kozmetičkog studija „Mejk Over“ koja kao pozitivan primjer navodi Brčko, gdje su samostalni preduzetnici oslobođeni poreza i komunalnih taksi ili im se to vraća na kraju godine kroz povrat poreza.

"Kao prvi korak u pokušaju da se za svoja prava izbore bijeljinski frizeri i kozmetičari su se pismeno obratili resornom ministrastvu, nakon čega su krenuli u intezivno prikupljanje potpisa za peticiju kojom traže smanjenje nameta i do sada su prikupili preko stotinu potpisa frizera, kojih registrovanih 140 na području grada" pojašnjava za portal InfoBijeljina Lizdekova.

U gradskom udruženju “Preduzetnik” kažu da će se u prikupljanju potpisa frizerima i kozmetičarima pridružiti i ostali preduzetnici koji koji nemaju nikakve pogodnosti u odnosu na privredna društva i mala i srednja preduzeća.

Ovakva politika i opterećenja bijeljinske frizere i kozmetičare može samo natjerati da zatvore svoje firme i radnje i nastave da rade u sivoj ekonomiji. 

Samo u prošloj godini u Bijeljini je registrovano 358 novih radnji, a odjavljene su 262 radnje. Najviše dozvola izdato je za obavljanje trgovačke djelatnosti 162, za zanatsku djelatnost izdtao je 88, a za ugostiteljsku 69 rješenja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )