FOTO: null

U Galeriji Centra za kulturu u toku je samostalna izložba fotografija Slobodana Krstića, a na otvaranju izložbe promovisane su monografije „Republika Srpska - zemlja impresija“ i „Nebom iznad Republike Srpske“ istog autora.

Izložba je privukla veliki broj Bijeljinaca koji cijene, poštuju i dive se umijeću majstora fotografije koji je na ovoj, tridesetoj po redu, samostalnoj izložbi, pokazao da nema ništa inspirativnije od prirode.

- O ovim fotografijama ne treba mnogo govoriti, one pričaju same, ali moram pohvaliti autorovu višegodišnju dosljednost vlastitoj poetici, izuzetnu mjeru u kombinovanju lirskog i faktičkog, sklad u kompoziciji i nesvakidašnji osjećaj za ugao snimanja - istakao je kustos Galerije akademski grafičar Milijanko Miholjčić.

Krstićev pogled na pejzaž, koji je najčešće sa visine, kako je ukazala istoričarka Danka Damjanović u predgovoru monografije, govori o njegovoj težnji za beskonačnim i poziv je posmatraču na život drugačiji od svakidašnjeg.

Fotografije koje je stvarao po Republici Srpskoj donijele su autoru nagrade i priznanja na izložbama širom svijeta.

- Na ovim fotografijama prikazano je sve što je lijepo u Republici Srpskoj, koja, kao i čitava BiH, obiluje ljepotom.

Ogromno zadovoljstvo sam osjećao radeći fotografije snimljene iz vazduha, jer je to poseban doživljaj. Dok sam u avionu ili helikopteru u djeliću sekunde treba odlučiti, kadrirati, podesiti sve elemente i snimiti, što je vrlo teško - pojasnio je Krstić, pozivajući posjetioce da, za vrijeme trajanja izložbe, kroz njegove fotografije bliže upoznaju jedinstvene ljepote Republike Srpske.

Izložba je otvorena do 17. marta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )