FOTO: null

Malo ko će nam vjerovati da smo bili negdje ili da smo sreli neku poznatu i važnu osobu, ukoliko nemamo ključni dokaz – fotografiju. Teško je dati pravu definiciju fotografije. Da li je to trenutak nečije inspiracije, trenutak sačuvan za vječnost ili je t

Uz sve ovo potrebna je i sreća da se ovjekoveči baš taj trenutak, da se odredi djelić sekunde, jer nam se život oslikava u djelićima sekunde. 

Svoju veliku ljubav prema rodnom Ugljeviku fotograf  Dragan Đukić iskazao je  mnoštvom fotografija i prikazao ovaj grad u nesto drugačijem svjetlu. Raznolikošću uglova za fotografisanje panorama, mnogobrojni izlasci i zalasci sunca, vremenske (ne)prilike, kao i mnoga druga skrivena mjesta, našla su svoje mjesto u njegovoj  velikoj arhivi fotografija grada Ugljevika u kojem je imao nekoliko samostalnih izložbi.

Oduvijek sam imao veliku ljubav prema fotografiji, što sam genetskim putem naslijedio od svoga djeda- prvog ugljevičkog fotografa. Ponosan sam što se moje fotografije našle mjesto u ugljevičkoj galeriji u Domu kulture u Ugljeviku, a radio sam i na mnogim drugim društveno značajnim manifestacijama, kaže za InfoBijeljina Đukić.

Najveću fotografsku strast pokazuje prema prirodi, fotografisanju gradova i arhitekture, te biljnog i životinjskog svijeta. Naravno, tu je i nezaobilazna umjetnička fotografija za koju je potrebno dosta iskustva i vještine, jer pojedini momenti i detalji se mogu fotografisati samo jednom.

Da ne dužimo dalje, pregledajte njegove fotografije prirode, životinjskog svijeta, gradova, hramova…

Uživajte u pregledu, jer i on je  uživao stvarajući iste!

Piše : Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )