FOTO: null

Nakon održanog foruma „Ulaganje u Lopare“ u Minhenu, sa privrednicima bavarske oblasti, načelnik ove majevičke opštine, Rado Savć, ocijenio je ovaj sastanak kao veoma korisnim za Lopare.

– Imamo dogovor da delegacije privrednika ponovo posjeti našu opštinu, sa jasnim idejama u šta žele da investiraju – rekao je Savić  za Srpskainfo i podsjetio da je saradnja sa bavarskim privrednicima počela u februaru ove godine.

Savić je izrazio zadovoljstvo jer je rukovodstvo Lopara zadobilo povjerenje privrednika iz, prema njegovim riječima, najrazvijenije privredne zone Evrope.

Predstavnik 11 firmi, Klaus Vinkler, predstavnik kompanije „Domatek“, Robert Priler i drugi privrednici naglasili su da Lopare imaju izuzetne uslove za razvoj i investiranje u privredu i naglasili da su zadovoljni što su ostvarili kontakt sa, kako kažu, izuzetno uglednim i sposobnim načelnikom iz Republike Srpske, Radom Savićem.

Inicijator foruma je uspješni privrednik rodom iz RS, Miroslav Kojadinović koji je rekao da će za 15 dana doći sa tri investitora u Lopare sa konkretnim dogovorima.

Na forumu su bili prisutni predstavnici firmi iz metalske i hemijske industrije kao i zainteresovani privrednici iz oblasti voćarstva i poljoprivrede.

Savić je u okviru minhenskog poslovnog foruma „Ulaganje u Lopare“ posjetio i Industrijsku zonu „Gednorf“, u bavarskom gradu Burghauzenu u kojoj je zaposleno 4.800 radnika.

Nakon obilaska ovog privrednog giganta Savić istakao da je ovo primjer odličnog funkcionisanja privrede koji se treba kopirati i u Srpskoj.

– Informisali smo se  o načinu fukcionisanja, ali i razvoju industrijske zone, te na koji način se menadžment ove zone bori za privlačenje investicija, što je veoma bitno i za naše prostore – rekao je Savić.

On je napomenuo da opština Lopare ima odlične kontakte sa uglednim privrednicima iz ove  oblasti i u Njemačkoj.

Domaćin delegaciji opštine Lopare kao i današnjem privrednom forumu bio je uspješni privrednik Miroslav Kojadinović, porijeklom iz Republike Srpske, a menadžer u firmi „InfraServ“ koja se bavi inženjeringom konceptne ekspertize.

– Raduje me činjenica da možemo da svim zainteresovanima iz Republike Srpske približimo način funkcionisanja privrede u bavarskoj oblasti koja je jedna od najistaknutijih u Evropi – rekao je Kojadinović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )