FOTO: null

Narodna skupština RS je imenovala tim koji će zastupati RS u raspravi 27. maja pred Ustavnim sudom BiH povodom apelacije Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, da Dan Republike, 9. januar, bude ukinut kao praznik.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine, istakao je da će u ekspertskom timu biti Anton Kasipović, ministar pravde RS, Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave, poslanici Igor Radojičić, Dragan Čavić, Nedeljko Glamočak, Perica Bundalo i Darko Radić. Osim njih, naglasio je da će u timu biti i spoljni pravni eksperti Mile Dmičić, Željko Mirjanić i Radomir Lukić, te Željko Vujadinović, Jovan Čizmović, Irena Mojović i Dragana Marković.

Skupština je razmatrala i informaciju o ostvarivanju prava izbjeglica, raseljenih lica i povratnika u kojoj se navodi da će u ovoj godini Vlada izdvojiti više od 4,7 miliona KM za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica i infrastrukture.

Davor Čordaš, ministar za izbjeglice i raseljena lica, naveo je da je za održivi povratak ove godine planirano izdvajanje milion maraka, kao i dodatnih 60.000 za pomoć udruženjima koja se bave pitanjima izbjeglica. Skupština je razmotrila i informaciju o sprovođenju Strategije bezbjednosti saobraćaja na putevima za prošlu godinu, s ciljem smanjenja smrtnosti za 50 odsto. Navedeno je da je prošle godine na putevima u RS poginulo 131 lice, što je za 19,7 odsto manje u odnosu na 2011. godinu.

Razmatrana je i realizacija Strategije razvoja obrazovanja 2010-2014, navodeći da je Vlada uložila više od 33 miliona maraka samo u objekte osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )