FOTO: null

Prebacivanje poslova oko uplate doprinosa za penzijsko – invalidsko osiguranje i isplate penzija na Trezor Vlade RS neće dovesti do smanjenje broja zaposlenih u Fondu PiO RS, tvrdi Tihomir Joksimović portparol Fonda PIO.

Joksimović kaže da se u funkcionalnom smislu skoro ništa ne mijenja, jer će zaposleni u šest filijala i 53 poslovnice Fonda PiO, njih oko 600, i dalje pripremati i knjižiti uplate, te da će u početku imati i veći obim posla od dosadašnjih radnih obaveza.

Uplata doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje ubuduće će se usmjeravati na žiro – račune Ministarstva finansija RS, umjesto na 13 do 14 žiro – računa Fonda PIO RS. To će ubuduće važiti i za isplatu penzija za oko 250.000 korisnika Fonda PiO, jer će im penzije biti isplaćivane iz trezora Vlade RS, odnosno resornog ministarstva, a ne sa žiro – računa Fonda PIO RS“, kaže Joksimović za portal CAPITAL.ba.

Joksimović ponavlja da se prebacivanjem uplate doprinosa i isplate penzija na trezor Vlade RS želi obezbijediti efikasnija naplata i redovnija isplata penzija, što je i osnovna zamisao i cilj navedenih promjena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )