FOTO: null

Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske Mladen Milić pozvao je privrednike i direktore u javnom i privatnom sektoru da podrže djecu poginulih boraca i sva nastojanja da se obezbijedi bolji status za ovu populaciju.

Milić je danas u ime Fonda, simbolično na Nikoljdan kao praznik darivanja, poklonio računarsku opremu Udruženju djece poginulih boraca "Nasljeđe" u Bijeljini. 

"Treba i u narednom periodu da podržimo ove mlade ljude i da im pružimo prilike koje će oni svojim radom i stručnošću znati da opravdaju i to će dati dodatni doprinos za izgradnju Srpske", rekao je Milić na konfrenciji za novinare u Centru za kulturu "Semberija" u Bijeljini. 

On je nakon razgovora sa članovima udruženja "Nasljeđe" istakao da su ti mladi ljudi puni entuzijazma, ali i vrlo skromni. 

Predsjednik ovog udruženja Branislav Šušljik zahvalio je Miliću na poklonu, posebno na interesovanju za njihovo djelovanje, lijepim riječima i podršci koju je iskazao za pomoć djeci poginulih boraca u Srpskoj. 

On je rekao da su mladi razgovarali sa Milićem o primjeni brojnih zakona koji štite prava ove populacije i mogućnostima za njihovu najbolju primjenu. 

Šušljik je ocijenio da je udruženje "Nasljeđe" u Bijeljini za proteklih godinu i po dana postalo prepoznatljivo u gradu i u Republici Srpskoj i najavio nastavak djelovanja na očuvanju tradicije srpskih boraca, promociji srpske istorije i kulture i na očuvanju identiteta Republike Srpske. 

"Naš rad nije zasnovan na kritici, ni politici, nego na konkretnoj pomoći i prijedlozima za bolji status djece poginulih boraca", zaključio je Šušljik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )