FOTO: null

Gotovo odmah nakon predstavljanja i polaganja zakletve, vještak je bio jasan – policajci/ pljačkaši “pali” su zbog DNK tragova na kesici čipsa i flaši vode iz koje su pili dok su se udaljavali od autoputa odakle su ukrali 600.000 maraka.

“Uočili smo prisustvo tragova DNK Vladana Malića i Gorana Paraša na grliću flaše od litru i po ‘Akva vive”, rekao je vještak Dušan Keckarević.

Pljačkaši su u zelenom audiju ostavili pregršt tragova. Policija je briseve uzimala sa nekoliko mjesta a vještak je poredio DNK uzorke petorke sa autoputa sa uzorcima prikupljenih na licu mjesta. Poklapanja su pronađena kod Željka Inđića na zadnjim desnim vratima audija, kod Olega Bande na ručici mjenjača vozačevih vrata. Uz kesicu čipsa i flašu vode analizirali su i druge pronađene tragove.

Kao kec iz rukava i jedan od najvažnijih dokaza, tužioci su u sudnici pustili video snimke iz opljačkanih blindiranih vozila, a koje je ATV ekskluzivno objavila prije godinu dana. Nakon što odbrana uložila prigovore počeli su i oni da predlažu izvođenje svojih dokaza. Predložili su 10 svjedoka, odobrena su im samo trojica. Prijedlog da se ispita okružni javni tužilac koji je spornog dana bio na uviđaju nije im odobren.

“Nemamo jednakost oružja. Moramo biti jednaki pred sudom. Zašto ne saslušati svjedoke odbrane, ako su saslušani svjedoci optužbe?”, rekla je Jasminka Jovišević, advokat optuženih.

Odbrana je najavila čak četiri svoja vještačenja. Uzimajući u obzir predložene dokaze, lako se može desiti da suđenje potraje još nekoliko mjeseci.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )