FOTO: null

Povodom obilježavanja sedamdeset godina postojanja upriličena je svečana akademija na kojoj je uz prisustvo brojnih zvanica iz svijeta fudbala, prikazana bogata istorija semberskog premijerligaša te su najavljeni ambiciozni projekti koji očekuju klub u bl

Svečanoj akademiji su prisustvovale mnoge generacije Radnikovih bivših igrača, među kojima i oni najstariji, legende kluba, kao i brojni sportski radnici, navijači i svi oni koji doživljavaju Radnik kao najvažniju sportsku instituciju u Bijeljini.  

Predsjednik U.O. Mladen Krstajić istakao je da je u poslednjih godinu i po dana urađeno mnogo posla. Glavni teren je rekonstruisan, pomoćni teren je osposobljen za kvalitetne treninge, svlačionice su urađene u skladu sa normama UEFA-e, grade se 4 svlačionice za mlađe kategorije.

Ipak tek sad najavljuje naporan rad kako bi Radnik u budućnosti postao jedan od vodećih klubova u Bosni i Hercegovini. Postavljanje reflektora, novog semafora, jedan je od prioriteta kluba u budućem periodu, istakao je Krstajić. 

On je posebno naglasio veliku podršku lokalne zajednice, koja je od 2008. godine, klub pomogla sa više od 2,5 miliona maraka.

Fudbalski klub Radnik osnovan je davne 1945. godine i od tada pa sve do danas ima ulogu najvažnijeg sportskog kolektiva na području Bijeljine i Semberije. U svojoj bogatoj istoriji, bijeljinski klub je imao brojne uspone i padove, a možda i najuspješnijom smatra se sezona 1971/72, kada se u Bijeljini igrala Druga liga ondašnje Jugoslavije. U poslijeratnom periodu Radnik je tri puta osvajao prvenstvo Republike Srpske, a u tekućoj sezoni ima značajnu ulogu u Premijer ligi BiH, i predstavlja, možda i najveće iznenađenje na bh fudbalskoj sceni. Četvrta pozicija na tabeli pred zimsku pauzu, uz realne šanse da ostane u borbi za najviši plasman do samog kraja, je ono što se sada smatra najvećim uspjehom u istoriji kluba. Na radost svih iskrenih navijača i ljubitelja bijeljinskog kluba, ovaj uspjeh je došao u godini u kojoj se obilježava jubilej kluba, sedamdeset godina njegovog rada i postojanja a tim povodom održana je svečana akademija u Centru za kulturu Semberija,

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )