FOTO: Foto: Twitter / Printscreen

Postoji li nešto što Nikola Jokić ne može? U pobjedi Nagetsa nad Lejkersima od 132:126 u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije, Jokić je napravio pomalo od svega, završivši s 34 poena (šut 12 od 17), 21 skokom i 14 asistencija. To mu je treći uzastopni tripl-dabl i šesti u 12 utakmica plej-ofa.

Naravno, performans igrača Jokićevog kalibra sposoban je prekrajati istorijske knjige. Sa svojom statističkom linijom, Srbin je postao prvi igrač u istoriji NBA lige sa više od jedne utakmice u plej-ofu gdje je upisao više od 30 poena, 20 i više skokova i više od 10 asistencija.
 
Takođe se pomjerio na treće mjesto svih vremena na tripl-dabl listi doigravanja NBA lige.

Koliko je Jokić bio impresivan u prvoj utakmici? Na poluvrijeme je otišao s 19 poena, 16 skokova i sedam asistencija. Činilo se da Jokić tijekom cijele noći ima magični dodir, posebno na šutevima kao što je njegova trojka koja je otišla sa sirenom za kraj treće četvrtine. "Samo da dobijemo utakmicu. Nisam imao nikakav plan u igri, samo sam pokušavao dobiti utakmicu i srećom, uspjeli smo to", rekao je Jokić o ključevima svog uspjeha u utakmici 1.
I dok je Nikola možda skromno umanjivao svoju impresivnu izvedbu, to je bila vruća tema rasprave tokom cijele noći.
 
Defanzivac Nagetsa Kentavijus Koldvel-Poup, koji je igrao s LeBronom Džejmsom u Lejkersima, imao je riječi hvale za svog sadašnjeg saigrača:
 
"Osjećam da je jedina razlika u tome što Bron može skočiti više od Jokića, to je jedina razlika koju mogu vidjeti. Jednostavno volim igrati s Jokićem, on je voljni dodavač, dominantan veliki čovjek tamo dole i vidjeti ga kako radi ono što radi takođe pokreće sve"
 
"Nema osobe koja bi ga mogla zaustaviti. To mora učiniti zajednica. Povremeno morate mijenjati mečeve i morate mijenjati pokrivanja",  rekao je glavni trener Lejkersa Darvin Ham o prilagođavanjima kako bi se Jokić usporio.
 
Lejkersi su uspjeli malo usporiti Nikolu u drugom poluvremenu, ali šteta je bila učinjena, budući da je Denver vodio s čak 21 poenom prije nego što je ekipa iz Los Anđelesa uspjela vidjeti neke benefite u defanzivnom planu.
 
Denver sada ima 7:0 kod kuće ove postsezone i nastojaće ponovno poboljšati taj rekord kada ugosti Lejkerse u "Ball Areni" u drugoj utakmici serije.
 
Hoće li Jokić moći ponoviti svoju izvedbu iz prve utakmice ili ne, ostaje za vidjeti, ali dvostruki MVP nastavlja nizati istorijski niz u doigravanju dok njegova ekipa želi proći u finale po prvi put u istoriji franšize, prenosi "SportingNews".
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )