FOTO: Srpskainfo

Deveti Festival mediteranskog i evropskog filma Trebinje 2021, uz simboličan slogan “Pod svjetlom mjesečeve rijeke”, biće otvoren sutra uveče na Terasi “Humsko” na obali reke Trebišnjice, i trajaće do 8. avgusta, saopštila je direkcija manifestacije u Trebinju.

Na svečanom otvaranju festivala kratkometražnog, srednjemetražnog i dugometražnog filma i ove godine biće dodeljeni “Zlatni platani”, tradicionalne nagrade za izuzetan doprinos evropskom i mediteranskom filmu, a ovogodišnji laureati su poznati i uspešni glumci Nataša Ninković i Svetozar Cvetković.
 
Festival će otvoriti kratki igrani film “Četiri priče” autora Dragana Rajića iz Trebinja, dok je u nastavku programa dugometražno ostvarenje “Čovek koji je prodao svoju kožu” reditelja Kantera Bena Hania, sa Monikom Beluči u glavnoj ulozi, u prostoru Doma mladih Trebinje.
 
Taj film je rađen u koprodukciji više zemalja – Tunis, Francuska, Nemačka, Belgija, Švedska.
 
Do 8. avgusta na mnogim lokacijama biće prikazan bogat izbor aktuelnih filmova regiona i Evrope – u Kulturnom centru Trebinje, dvorištu Muzeja Hercegovine, na Terasi hotela Leotar, Terasi Humska – Stari grad i Letnjoj sceni Doma mladih.
 
Na repertoaru se nalazi 26 dugometražnih, kratkih igranih i dokumentarnih filmova iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Švedske, Nemačke, Belgije, Francuske, Italije, Izraela, Albanije, Turske i Tunisa.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )