FOTO: InfoBijeljina/ilustracija

Prema izjavama žrtava pljačke, razbojnici su automobilom prepriječili put kamionu. Jedan od razbojnika u njih je uperio automatsku pušku

Banjalučka policija traga za trojicom razbojnika koji su u utorak uveče na Manjači presreli i opljačkali kamion brze pošte "Euro ekspres", kome su pucali u točkove i potom ukrali sef sa vrijednosnim pošiljkama.

Pljačka se dogodila u utorak oko 23 časa u selu Dobrnja, na putu Banjaluka - Mrkonjić Grad. Kamion je iz Mostara, preko Bugojna, putovao u sjedište "Euro ekspresa" u Banjaluci. U njemu su bili vozač i dva saputnika, kada ih je u Dobrnji presreo automobil, u kome su bila tri maskirana i do zuba naoružana razbojnika.

- Prema izjavama žrtava pljačke, razbojnici su automobilom prepriječili put kamionu. Jedan od razbojnika u njih je uperio automatsku pušku. Pod prijetnjom da će pucati natjerao ih je da izađu iz kabine i potrbuške legnu na asfalt - kaže izvor blizak istrazi.

Dok ih je on držao na nišanu, drugi razbojnici su ušli u kamion i ukrali sef, u kome su se nalazile vrijednosne pošiljke. Zasad nije poznato šta se sve nalazilo u sefu, i o čijim se pošiljkama radilo. Ti detalji biće poznati nakon popisa, odnosno kada "Euro ekspres" policiji dostavi odštetni zahtjev.

- Istragom je utvrđeno da su razbojnici pucali u točkove kamiona. To su najvjerovatnije učinili prilikom bjekstva, kako bi vozačima onemogućili dalje kretanje. Nakon toga su pobjegli i za njima se traga - kaže izvor blizak istrazi.

Posle uviđaja na Manjači, kamion "Euro ekspresa" prevezen je u krug preduzeća, gdje su ga istražioci detaljno pregledali. Tom prilikom sa kamiona su skinuli i izuzeli dva točka, kao i druge tragove koji bi mogli da posluže kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

- U jednom od amortizera kamiona pronađeno je zrno od metka. Zrno je izuzeto i biće poslato na vještačenje, zajedno s ostalim tragovima - navode u policiji.

Do zaključenja današnjeg izdanja "Novosti" niko nije uhapšen ili osumnjičen za ovo filmsko razbojništvo. Policija je tokom dana tragala za automobilom koji je korišćen u pljački, pa su "češljali" teren i lokalne puteve po Manjači.

U "Euro ekspresu" nisu željeli da komentarišu ovaj slučaj.

IMALI INSAJDERA?

U policiji sumnjaju da se radi o "tipovanoj" pljački i ne isključuju mogućnost da su razbojnici imali insajdera u "Euro Ekspresu".

- Sve ukazuje na to. Znali su tačnu rutu i vrijeme kretanja kamiona, a očigledno su imali informacije o tome šta se u sefu nalazilo. Istraga je u toku, a saslušava se više osoba, među kojima i radnici "Euro ekspresa" - kaže izvor blizak istrazi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )