FOTO: null

Nakon veoma uspješnih projekcija u Banja Luci, Beogradu, Novom Sadu i mnogim drugim gradovima, dokumentarni film Borisa Malagurskog TEŽINA LANACA 2 stiže u Bijeljinu, 18. septembra 2015. godine u velikoj sali Centra za kulturu od 20h.

“Težina lanaca 2” bavi se neoliberalnim reformama na prostoru Balkana nakon raspada Jugoslavije, kao i njihovim uticajem na sve sfere današnjeg društva: politiku, ekonomiju, vojsku, kulturu, obrazovanje, medije, itd. Film je značajan zbog niza ekskluzivnih intervjua sa nekima od najvažnijih ličnosti sa ovih prostora, ali i sa svetski poznatim imena kao što su: Noam Čomski, Oliver Stoun, Karla del Ponte, Majkl Parenti, Markus Papadopulos, Džon Piter Mejer, R. Džejms Vulzi, Iraklis Tsavaridis, Dajana Džons, Domagoj Margetić, Miroslav Lazanski, Ivan Pernar, Igor Mandić, Slavko Kulić i mnogim drugim.

Svjetska premijera “Težine lanaca 2” organizovana je u Johanesburgu, 20. novembra prošle godine, u okviru filmskog festivala Montekasino. Do sada su održane projekcije u nekoliko svjetskih centara: Stokholm, Meksiko Siti, Vankuver, Toronto, Insbruk, Štutgart i Berlin, a zakazane su projekcije u gradovima širom Srbije, BiH i u inostranstvu: Moskva, Beč i Linc.

Organizator: Slobomir P Univerzitet.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )