FOTO: InfoBijeljina

Austrijski investitori iskazali su veliko interesovanje za ulaganja u metalurgiju, građevinarstvo i drvnu industriju u Republici Srpskoj, a daljim kontaktima otvara se mogućnost za saradnju u drugim oblastima, rekao je Srni šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović.

Filipović je izrazio zadovoljstvo jer su investitori iz Austrije interesovanje pokazali nakon boravka u Prijedoru i Banjaluci krajem jula, gdje su imali priliku da se upoznaju o potencijalima i mogućnostima za investiranje u Republici Srpskoj.
 
"Interesovanje postoji za različite oblike ulaganja, a očekujemo da u narednom periodu organizujemo još nekoliko posjeta nakon kojih ćemo moći konkretnije definisati modalitete saradnje", rekao je Filipović.
 
On je naveo da je u dvodnevnoj posjeti Republici Srpskoj boravila prva grupa potencijalnih investitora iz Austrije, koju su činili vlasnik i direktor preduzeća za investicije, izgradnju, prodaju i iznajmljivanje nekretnina u Austriji, Evropi i svijetu DŽosef Fuhšuber, te predsjednik uprave firme "Prokon", savjetnik za menadžment u industriji, bankarstvu i osiguranju, profesor na Tehničkom i Ekonomskom univerzitetu u Beču Karl Vagner, kao i finansijski savjetnik u privatnom bankarstvu Švajcarske i Austrije Arno Aleksandar Sardelik.
 
On je napomenuo da je posjeta austrijskih investitora rezultat boravka delegacije Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske u prvoj polovini juna u Beču, kada su se uz podršku Predstavništva sastali sa predstavnicima Privredne komore Beča, srpske poslovne dijaspore i sa oko 40 austrijskih privrednika.
 
"Tada su predstavnici IRB-a Srpske predstavili austrijskim preduzetnicima investicione mogućnosti i kapitalne projekte Republike Srpske", naveo je Filipović. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )