FOTO: Mondo.ba

Filip Ugrinić smatra da FSS nije učinio sve da on zaigra za Srbiju.

Novopečeni švajcarski reprezentativac Filip Ugrinić pokazao je ove sezone u dresu Jang Bojsa da je ozbiljan potencijal. To je na svojoj koži osjetila i Crvena zvezda, kojoj je prvo nedavno dao gol u Beogradu, a potom je prethodne noći orkestrirao veznim redom i odveo Jang Bojs u nokaut fazu Lige Evrope, dok je srpskog šampiona izbacio iz UEFA takmičenja.
 
Ugrinić je inače naravno srpskog porekla, roditelji su mu iz Župe, međutim izabrao je da nosi dres Švajcarske i o tome je nedavno govorio selektor "orlova" Dragan Stojković. Na konferenciji za medije je istakao da ga je Fudbalski savez Srbije (FSS) kontaktirao fudbalera Jang Bojsa i da je on izabrao Švajcarsku, a tom prilikom nije bio siguran da li se igrač zove Ugrinić ili Ugrinović. To mu je nekoliko nedjelja kasnije zamjerio Ugrinić.

"Kako bih vam rekao, neću ništa loše reći, ništa tu nije bilo protiv Srbije. Jednostavno, da su oni bili u kontaktu sa mnom, selektor Srbije bi znao kako se ja zovem", istakao je Ugrinić, prenosi B92.
 
"Jednostavno, ljudi iz Švajcarske su pričali sa mnom, to je prevagnulo. Srbija i ja nismo bili u kontaktu prethodnih mjeseci, to nije tačna informacija. Zvali su me dvije nedjelje prije reprezentativne pauze (utakmice protiv Bugarske prim.aut.), a ja sam se tada već odlučio da ću nositi dres Švajcarske", rekao je fudbaler koji je bio u timu Švajcarske i za meč protiv tzv. Kosova, a koji će možda igrati i na Evropskom prvenstvu 2024.

Što se tiče same utakmice, rekao je da je zadovoljan pobjedom.

"Lijep je osjećaj, jako važna utakmica. Žao mi je da nismo prošli i jedni i drugi. Ponovo su navijači Zvezde napravili sjajnu atmosferu. Želim im sve najbolje u budućnosti. Bilo je teško, ali kada se pogleda grupa, vidjelo se da će se između Zvezde i Jang Bojsa odlučivati ko ide u Ligu Evrope. Jeste mi žao, ali jednostavno, takav je fudbal", kazao je Ugrinić.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )