FOTO: Screenshot / X

Fudbalski savez BIH dobio je zeleno svjetlo od FIFA za korišćenje VAR tehnologije, potvrdio je predsjednik FSBiH Vico Zeljković.

"Prešli smo i posljednju stepenicu u procesu implementacije VAR sistema na utakmicama WWin lige od naredne sezone. Predstavnici FIFA-e Bavešan Murgen (Viši FIFA strateški menadžer za fudbalsku tehnologiju) i Majkl Bejli (FIFA VAR projekt menadžer) dali su zeleno svjetlo za upotrebu VAR sistema u najkvalitetnijem domaćem takmičenju. To je konačna ocjena na osnovu dvodnevnog boravka u Sarajevu, gdje su veoma detaljno ocijenjivali cijeli proces sa aspekta veoma zahtjevnih kriterijuma koje je propisala svjetska 'kuća fudbala'", naglasio je Zeljković.

Dodao je da nijednog momenta nije sumnjao da će dobiti "zeleno svijetlo" za upotrebu VAR-a, jer zna koliko su od samog početka, prije nekoliko mjeseci, uložili truda, rada, vremena i sredstava.

"Ovo je rezultat velikog angažmana svih ljudi koji su bili uključeni u ovaj proces, te im se zahvaljujem i čestitam. VAR sistem u suđenju bavi se ispravkom čistih i očiglednih grešaka pri donošenju odluka od strane sudija na terenu, te sam ubijeđen da ćemo sa ovim sistemom nivo domaćeg takmičenja podići na još veći nivo, te ga učiniti kvalitetnijim i fer za sve ekipe", poručio je Zeljković, prenosi „Dnevni avaz“.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )