FOTO: null

Evropski ogranak Svjetske košarkaške federacije (FIBA) dao je saglasnost nacionalnim savezima, čiji klubovi nastupaju u ABA ligi, da daju priznanje regionalnom takmičenju.

Nezvanično, četiri od šest saveza (Slovenija, BiH, Makedonija i Crna Gora) spremni su da to učine dok je zapelo u vezi sa podrškom KS Srbije i Hrvatske, kojima su sporni termini, pošto su iduće godine na rasporedu kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

- FIBA je dala saglasnost da savezi daju podršku klubovima da mogu nastupiti u ABA ligi. Stav KS BiH je da podržimo takvu odluku - rekao je potpredsjednik KS BiH Sejo Bukva.

Ujedno, čelnici nacionalnih saveza uputili su zahtjev rukovodstvu Jadranske lige da se usaglase u vezi sao tri stava koja su trenutno sporna na relaciji savezi - ABA liga.

- Na sastanku u julu ove godine dogovorili smo da kalendar ABA lige ne može biti napravljen bez saglasnosti nacionalnih saveza, da regionalna liga mora brojati 12 klubova i da se usaglase pitanja o delegatima i sudijama. Međutim, ABA liga je već napravila kalendar, povećala broj timova sa 12 na 14 i sve to bez kontakta sa savezima, dok je zapelo i u vezi sa službenim licima. Stoga su predstavnici saveza dogovorili da se sve to mora usaglasiti do početka lige i poslali smo dopis pa čekamo novi sastanak - kazao je Bukva.

Ne obazirući se na stav saveza, rukovodstvo Jadranske lige usvojilo je listu sudija i delegata, a jučerašnjem sastanku u Zagrebu nije prisustvovao nijedna predstavnik nacionalnih saveza. Na prijedlog direktora lige Krešimira Novosela za novog komesara za delegiranje sudija izabran je Istok Rems. Takmičenje u novoj sezone trebalo bi da počne 29. septembra utakmicom između Cedevite i Budućnosti.

Pokvaren automobil

Na sastanku rukovodstva ABA lige u Zagrebu našli su se predstavnici svih klubova, osim Partizana, čiji predstavnik, zbog kvara na automobilu, nije mogao da stigne u zakazano vrijeme.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )