FOTO: null

Izvršni komitet Svjetske košarkaške federacije (FIBA) donio je odluku da se igračima i igračicama u gotovo svim reprezentativnim selekcijama plaća osiguranje.

Tako će biti plaćena nadoknada svim igračima koji se povrijede tokom reprezentativnih utakmica i utakmica koje će se igrati kvalifikacije za Mundobasket.

Generalni sekretar FIBA Patrik Bauman vjeruje da će ta odluka biti značajan korak u stabilizaciji odnosa klubova i FIBA.

"Ovo je odlična vijest za igrače, najvažnije ljude u košarci. Nova šema prepoznaje veliki doprinos koji daju nacionalnim timovima na velikim takmičenjima koja su lokomotiva košarke. Prioritet je za zaštitimo igrače koji daju sve svojim reprezentacijama i ova šema osigurava da ne moraju da brinu o finansijskim aspektima povreda koje ih odvajaju od parketa. Takođe poštuje i interese klubova koji puštaju igrače na utakmice reprezentacija", rekao je Bauman za zvanični sajt FIBA.

Da li će klubovi povući "veto" sa igranja za nacionalni tim ostaje da se vidi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )