FOTO: InfoBijeljina

Nakon Evrobasketa tokom kojeg je bilo nikada više povika na suđenje od strane igrača i trenera svih reprezentacija, FIBA je odlučila da zasjedne za sto, iako su njeni čelnici završnog dana u Berlinu istakli kako arbitri i "nisu bili toliko loši".

Ipak, pojedina pravila biće promijenjena i adaptirana počevši od 1. oktobra 2022. godine. Uvode se nove tri stavke, koje bi mogle dodatno da unaprijede igru i da smanje mogućnost greške u odsudnim momentimam javlja Telegraf.
 
Prva stavka odnosi se na čelindž. Naime, svi treneri će imati pravo na jedan tokom utakmice kada će moći da "izazovu" odluku sudija i da zatraže gledanje snimka. Ukoliko su u pravu, odluka će biti preinačena, a čelindž vraćen.
 
Druga odluka vezana je za prekršaje u završna dva minuta utakmice. Od sada, više neće biti moguće dodijeliti nesportsku grešku u posljednjih 120 sekundi meča, kao ni u produžetku, već će se to sankcionisati na uobičajen način.
 
I posljednja stavka odnosi se na LED svjetla za obilježavanje terena i reklama. Time FIBA želi dodatno da se približi standardima koje godinama unazad gaji NBA liga.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )