FOTO: null

Peti internacionalni “Festival šljive, voćnih rakija i meda Ugljevik 2016“ održava se 1. i 2. septembra u hotelu “Comsar Ugljevik” u Ugljeviku.

Festival u Ugljeviku  je izložbenog i takmičarskog karaktera i jedna je od najznačajnih manifestacija podmajevičkog kraja koji je poznat po razvijenoj voćarskoj proizvodnji.

Prema planu organizacije ovogodišnjeg sajma, u dva sajamska dana posjetioci će imati priliku uživati u bogatoj  i raznovrsnoj  prezentaciji voća, voćnih rakija , meda i pčelinjih proizvoda.

Posjetioci Festivala biće u prilici pogledati izložene proizvode domaće radinosti  i probati tradicionalna jela Semberije i Majevice uz degustaciju voćnih rakija i zvuke tamburaškog orkestra.

U okviru same manifestacije predviđeno je  stručno predavanje prof. dr Ninoslava Nikićevića na temu „Senzorno ocjenjivanje kvaliteta jakih alkoholnih pića“ kao i prezentacija studije „Unapređenje proizvodnje šljive“ .

Takođe, u okviru sajamskog programa, predviđena je i demonstracija sušenja voća u mini sušari.

Uz nadmetanje u zdravicama, drugog sajmskog dana, predviđena je dodjela medalja za ostvareni kvalitet meda pčelarima učesnicima festivala, kao i proglašavanje pobjednika najkvalitetnije rakije, najljepše uređenog štanda i štanda originalnosti.

Svečano zatvaranje festivala uz kulturno­umjetnički program predviđeno je za 2.septembar 2016. U 18 h.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )