FOTO: seesrpska.com

Tribina pod nazivom “Fenomen rokenrola u umjetnostima” održana je u okviru petog festivala “Protfest”, koji će do nedjelje trajati u Bijeljini. Na tribini su govorili Bane Jelić i Marijana Jelisavčić.


Prema riječima pisca, muzičara i slikara Baneta Jelića, koji je muzičku karijeru počeo solo albumima  a nastavio u bendovima “Viktorija”, “Neverne bebe” i “Osvajači”, na nadahnuće umjetnika  utiče više faktora  od vjere pa do sujevjerja.

- Ovde je najvažnija priča o nadahnuću, dakle odakle stiže nadahnuće jednom umetniku. Tema je rokenrol u umetnostima, a ja bih je obrnuo umetnosti u rokenrolu jer se to prepliće. Nadahnuće može biti od Duha svetoga ili nečastivoga, ako smo neutralni u celoj priči ili ateistični onda smo sujeverni, onda u celoj toj priči zamenjuje veru za sujeverje - rekao je Jelić.

Govoreći o rokenrol sceni danas kaže da treba napraviti razliku između zdravog i bolesnog rokenrola.

-  Čak je i u vreme komunizma bila mnogo zdravija situacija, jer pre svega ljudi koji su bili na nekim pozicijama imali su zdravu cenzuru, a mi sada to nemamo i to je planetarni problem tj. problem planetarnog poretka - dodao je je Jelić.

Festival “Protfest” organizuje Teatar “Ubuntu”.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )