FOTO: null

Petnaesti pozorišni festival “Dani komedije” u Bijeljini ugostiće od 21. do 25. marta pet predstava pozorišta iz Beograda i Banjaluke, a publici će se predstaviti i Studentsko pozorište Pale.

U Centru za kulturu "Semberija" petnaesti festival komedije otvoriće predstava "Dobro došli u kabare" Agencije "Yugoart" iz Beograda.

"Dobro došli u kabare" nа duhovit i ironičаn nаčin govori o onim stаrim, аli i o ovim novim vremenimа, kojа tаko burno proživljаvаmo.

U ovoj izvаnrednoj predstаvi, punoj smijehа i emocijа, učestvuje i jednа od nаjvećih glumаčkih zvijezdа sa ovih prostorа Tаnjа Bošković. Muzičаr nа klаvijаturаmа - Uroš Rаnković.

Na „Danima komedije" bijeljinska publika će moći da vidi i predstavu „Hipertenzija" Agencije „Yugoart" iz Beograda. Riječ je o pozorišnom komadu koji na duhovit način predstavlja ozbiljne probleme srpskog sistema i društva. Režiju potpisuje Svetislav Basara, a uloge tumače: Predrag Ejdus i Branislav Trifunović.

Iz Beograda stiže i predstava „Arsenik i stare čipke" Agencije „Scena" koju je režirao Stefan Sablić po tekstu Džozefa Keserlinga. U predstavi igraju Seka Sablić, Gorica Popović, Bane Zeremski, Nikola Vujović, Mladen Andrejević, Nebojša Milovanović i Boris Milivojević.

„Arsenik i stare čipke" je najpopularnija i najizvođenija crnohumorna komedija američkog pisca Džozefa Keserlinga. Uzbudljiva trilerska priča plete se oko pozorišnog kritičara Mortimera Brustera (Nikola Vujović) i njegove dvije „divne" tetke dobročiniteljke, koje tumače Jelisaveta Seka Sablić i Gorica Popović,a za koje se ispostavlja da ubijaju ljude iz plemenitih motiva, trujući ih kupinovim vinom...

Pozorišni festival u Bijeljini ugostiće i ove godine Narodno pozorište Republike Srpske iz Banja Luke, koje će se bijeljinskoj publici predstaviti pozorišnim komadom „Garsonjera" u režiji Aleksandra Pejakovića.

ejaković je priču smjestio u Beograd tridesetih godina prošlog vijeka, a kako razmišljaju i žive ljudi na poziciji, ali i šta su spremni uraditi oni koji žele da se domognu iste, te kako funkcionišu brakovi i jednih i drugih na zanimljiv i komičan način dočarali su Rok Radiša, Miljka Brđanin-Babić, Dragoslav Medojević, Vedrana Mačković-Zubović, Ljiljana Čekić, Ognjen Kopuz, Radenka Ševa, Bojan Kolopić i Zoran Stanišić.

Studentsko pozorište Pale, predstaviće se publici predstavom „Maratonci trče počasni krug" koja predstavlja adaptaciju kultnog filmskog scenarija, po tekstu Dušana Kovačevića sa ženskom postavom glavnih likova, koja kroz tekstualno-muzičku sintezu daje ovoj verziji jednu novu dimenziju. Režiju potpisuju Jovana i Nemanja Kostić, članovi SPP.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Centra za kulturu po cijeni od 10 KM, dok je cijena kompleta 40 KM.


RASPORED IZVOĐENJA PREDSTAVA:

21.03. u 20.00 časova

Predstava „Dobro došli u kabare" - Agencija „YUGOART", Beograd

22.03. u 20.00 časova

Predstava „Maratonci trče počasni krug" - Studentsko pozorište Pale

23.03. u 20.00 časova

Predstava „Hipertenzija" - Agencija „YUGOART", Beograd

24.03. u 20.00 časova

Predstava „ Garsonjera" - Narodno pozorište RS, Banja Luka

25.03. u 20.00 časova

Predstava „Arsenik i stare čipke" - Agencija „Scena", Beograd

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )