FOTO: null

BIJELJINA - Srpski pisac Vladimir Kecmanović predstavio je večeras bijeljinskoj publici novo izdanje svog romana "Feliks" koji je dramatizovan i izvodi se na sceni beogradskog "Zvezdara teatra".

Dobitnik nagrada "Ivo Andrić" i "Meša Selimović" kaže za "Feliksa", dobitnika nagrade "Branko Ćopić" Srpske akademije nauka i umetnosti, da je njegov prvi roman koji je doživio uspjeh i kod kritike i kod publike.

"Posle tog romana me doživljavaju i ja sebe doživljavam kao pisca, zato je bitan", rekao je Kecmanović novinarima.

Autor kaže da je roman napisan po istinitoj priči, a glavni lik je prevarant, penzioner, kojem vlastita prošlost nastupa sama, i to dramski, sa pištoljem u rukama.

"Aristotel je govorio da istorija piše o onome što se desilo, a književnost o onome što je moglo da se desi", rekao je Kecmanović i svoj roman nazvao lažnim trilerom, navodeći da ima samo formu trilera.

U susretu sa publikom u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini Kecmanović je naveo da radi na dva nova romana, započeo je roman o Josipu Brozu Titu, kao i kraći ljubavni roman.

Vladimir Kecmanović dobitnik je nagrade za književnost "Ivo Andrić" za roman "Osama", koju dodjeljuje Andrićev institut u Andrićgradu, kao i nagrade "Meša Selimović" za roman "Top je bio vreo".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )