FOTO: pixabay

Republički štab za vanredne situacije prihvatio je Informaciju o donaciji vakcina protiv COVID-19 Federaciji Bosne i Hercegovine, a čime će FBiH od Srpske dobiti 15.200 doza vakcina proizvođača AstraZeneka.

Republički štab za vanredne situacije prihvatio je, na današnjoj telefonskoj sjednici, Informaciju o donaciji vakcina protiv COVID-19 za građane opština Bosansko Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Drvar. Dom zdravlja Drvar dobiće 2.000 doza vakcina za vakcinaciju građana opština Bosansko Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Drvar.
 
Univerzitetu u Tuzli biće donirano 1.000 doza vakcina protiv COVID-19 proizvođača AstraZeneka.

Podsjećamo, Republika Srpska se odrekla donacije vakcina iz Azerbejdžana u korist FBiH, a u cilju masovnije imunizacije stanovništva.
 
Republički štab za vanredne situacije na današnjoj sjednici donio je zaključke o raspodjeli ukupno 75.000 doza, komponente I Sputnik V vakcine, te se upoznao sa informacijama o raspodjeli ukupno 75.000 doza, komponente I Sputnik V vakcine.
 
Ovim zaključcima zadužen je JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da raspodjeli vakcine u skladu sa navedenim u informacijama. Takođe, zadužuje se JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da prati potrebe zdravstvenih ustanova koje sprovode vakcinaciju za vakcinama protiv COVID-19, te da u skladu sa tim obavlja preraspodjelu.
 
Republički štab za vanredne situacije donio je na današnjoj sjednici Zaključak o raspodjeli 25.000 doza, komponente II Sputnik V vakcine, 290.000 doza vakcine Sinofarm, 93.600 doza vakcine Fajzer i 64.190 doza vakcina AstraZeneca.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )