FOTO: klix.ba

Vlada Federacije BiH dozvolila je kantonalnim štabovima uvođenje restriktivnijih mjera da bi se spriječilo širenje virusa korona.

Kantonalnim vladama, odnosno štabovima, dozvoljeno je uvođenje restriktivnijih mjera na osnovu epidemiološke situacije u kantonu, odnosno opštini, uz redovno obavještavanje Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.
 
Naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva važe 14 dana, računajući od sutra, kao dan početka njihove primjene.
 
Na današnjoj sjednici u Mostaru Vlada je i informaciju o epidemiološkoj situaciji, te se obaveza da će skladu sa zaključkom od 8. januara izvjestiti Parlament FBiH o epidemiološkoj situaciji i mjerama donesenim danas radi zaštite zdravlja građana i smanjenja rizika za širenje virusa.
 
Vlada FBiH je na sjednici, kojom je po ovlaštenju premijera FBiH Fadila Novalića predsjedavo njegov zamjenik i federalni ministar finansija Јelka Milićević, prihvatila Plan izmjena i dopuna Plana vakcinisanja protiv virusa korona u FBiH.
 
Zavod za javno zdravstvo FBiH zadužen je da izmjene i dopune Plana vakcinacije proslijedi kantonalnim zavodima za javno zdravstvo, a Federalno ministarstvo zdravstva kantonalnim ministarstvima zdravstva.
 
Vlada FBiH će o prihvaćenom Planu izmjena i dopuna Plana vakcinisanja protiv kovida 19 u FBiH obavijestiti Parlament FBiH.
 
Na današnjoj sjednici usvojena su tri programa utroška sredstava utvrđenih ovogodišnjim budžetom Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, u ukupnom iznosu od 2.562.000 KM.
 
Usvojena je i informacija Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o potrebi produženja važenja Srednjoročne strategije razvoja poljoprivrednog sektora u FBiH za perod od 2015-2020. godine za još jednu godinu, odnosno do kraja 2021. godine.
 
Ovo ministarstvo je zaduženo da pripremi Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o pokretanju procesa izrade Strategije razvoja poljoprivrednog sektora za period 2021-2027. godine, na osnovu koje će se pokrenuti i do kraja 2021. godine završiti aktivnosti na izradi nove strategije.
 
Vlada FBiH je donijela Uredbu o osnivanju Kordinacionog tima za borbu protiv trgovine ljudima FBiH.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )