FOTO: null

Proteklog vikenda u Tuzli, u organizaciji Karate saveza Bosne i Hercegovine i tehničkoj organizaciji KBS “Tuzla-Sinbra” održano je “1. ŠKOLSKO DRŽAVNO PRVENSTVO” u karateu za uzraste osnovnih i srednjih škola.

Prvenstvo je organizovano kao kvalifikaciono za "1. OTVORENE BALKANSKE ŠKOLSKE IGRE" koje će se, pod okriljem "Balkanske karate federacije" održati u novembru mjesecu u Novom Sadu. 

Na takmičenju je nastupilo oko 470 takmičara iz 61 kluba a svi učesnici su pored klubova predstavljali svoje škole koje pohađaju.

"Naš klub je učestvovao u 13. kategorija u obe discipline i ostvario fantastičan uspjeh! Osvojene su tri medalje; jedna zlatna i dvije bronzane. Kadirić Sanjin je kao član našeg kluba ali predstavljajući i OŠ. "Jovan Dučić" posle pet ubjedljivih pobjeda od po 5:0, u konkurenciji preko trideset učesnika postao Državni prvak u katama, za uzraste IV i V razreda. Nedic Saša, takodje član našeg kluba predstavljajući srednju tehničku školu "Mihajlo Pupin" je u veoma jakoj konkurenciji I i II razreda srednjih škola, u borbama (70+) uspio da izbori treće mjesto. U pet mečeva od njega je, posle rezultata 1:1 i zbog prvog poena u meču, bio bolji jedino Aldin Mićivoda, inače aktuelni viceprvak evrope i prvak balkana, a kasnije i osvajač ovog Državnog prvenstva. Kalajdžić Dajana je u konkurenciji I i II razreda srednjih škola kao članica našeg kluba predstavljala "Poljoprevrednu i medicinsku" školu i takođe, u veoma jakoj konkurenciji u borbama (54+) uspjela da izbori odlično treće mjesto. Kalajdžićeva je u pet mečeva jedini poraz (1:2) doživjela od aktuelne prvakinje balkana Krešić Stefani iz Tuzle", rekao je Goran Ivković ispred KK "UNSU" Bijeljina.

Kadirić, Nedić i Kalajdžićeva su ovim rezultatima obezbjedili mjesto u reprezentaciji BiH sa kojom će između 09 i 12. novembra nastupati na "BALKANSKIM OTVORENIM SKOLSKIM IGRAMA" koje organizuje "Balkanska karate federacija" (KFB) gdje ce takođe predstavljati svoje škole!

Pored njih odlične nastupe imala je članica kluba Milica Mia Vujić koja je nastupajući ispred OŠ. "Meša Selimović" iz Janje, u katama za uzraste I i II razreda osnovnih škola poražena u meču za jedino treće mjesto i tako završila kao četvrta u BiH!

Takmičare su uspješno predvodili treneri kluba; Goran Ivković i Milijan Tripunović.



Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )