FOTO: null

Političari u BiH su novom evropskom inicijativom dobili priliku da povrate povjerenje koje su izgubili zbog obećanja koja su ranije davali, ali nisu ispunili, izjavila je u Banjaluci Tanja Fajon, evropski parlamentarac iz Slovenije, na okruglom stolu o ev

"Bilo je puno neispunjenih obećanja, a nova evropska inicijativa je možda zadnja prilika da se napravi iskorak na evropskom putu jer Evropi ponestaje ideja kako da pomogne BiH na tom putu", rekla je Fajonova.

Ona je pozvala političare u BiH da se ne služe blokadama rada institucija jer, kako je navela, to neće pomoći ekonomskom napretku zemlje.

Odgovarajući na pitanje o sve češćim slučajevima verbalnih napada na novinare, ona je istakla da su nezavisni novinari temelj svake moderne demokratije i da im mora biti omogućeno da neometano izvještavaju o događajima. Debatu "Politički kafe o evropskim pitanjima" organizovala je njemačka fondacija "Fridrih Ebert" u saradnji s Klubom studenata Fakulteta političkih nauka iz Banjaluke.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )