FOTO: Facebook

Mladi Ljubinko Solaković iz Bijeljine, trener Akademije u Minhenu "Torwartschule Adi Music", planira da svoje znanje i iskustvo koje je stekao u Njemačkoj, prenese na djecu u BiH.

"Njemačka je pružila toliko mogućnosti omladini, otkrila talente, njegovala ih i na taj način postala najjača golmaska država na svijetu. Zašto mi ne bismo mogli njihovim stopama."

Tako počinje priču 24-godišnji Ljubinko.

"Akademija u Minhenu sarađuje sa Bajern Minhenom, Interom iz Milana, Juventusom, Real Madridom, Barselonom i Benfikom. Ono što se kroz tu saradnju i školu može naučiti i vidjeti na koje načine možemo probuditi naš sportski duh, to je nenadoknadivo i fascinantno", kaze ovaj mladić. 

On za portal InfoBijeljina ističe da je prije četiri godine, koliko je u Njemačkoj, iza njega zavidno iskustvo u BiH ali i regionu.

"Igrao sam za FK Mladost Velika Obarska - Premijer ligu, Bugarsku prvu, Vereju Stara Zagora i Njemačku 4. ligu. Imao ponuda iz Španije Tenerife Tajland i Island ali nije se realizovalo", kaže Ljubinko.

"Biti dobar golman zahtjeva posebnu posvećenost, taj trening spada u dva najteža treninga u svijetu", kaže Ljubinko i dodaje da je disciplina presudna. 

Navodi i da je imao tu sreću da upozna velika sportska svjetska imena.

"Radio sam sa velikim golmanima i trenerima. Roberto Navajas iz Sosijedada, Paolo Orlandoni iz Inter Milana, Luka Squinzani, Ricardo Pereira iz Benfike i jednim od najpoznatijih perspektivnih trenera Njemačke Adnanom Musićem", zaključio je na kraju Ljubinko.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )