FOTO: null

Manifestacija „Noć istraživača“ se organizuje u Evropskoj uniji od 2005. godine svakog posljednjeg petka u mjesecu septembru, pod pokroviteljstvom Sedmog okvirnog programa (FP7) Evropske unije, s ciljem promocije naučnih istraživanja i karijere istraživač

Od prošle godine „Noć istraživača“ postaje „Evropska noć istraživača“ pod pokroviteljstvom programa Horizont 2020. Za više informacija o Noći istraživača posjetite stranicu Evropske komisije http://ec.europa.eu/research/researchersnight/about_en.htm .

Bijeljina je od prošle godine uvrštena na listu gradova u kojim se organizuje ova manifestacija. 26. septembra 2014. godine manifestacija je imala izuzetnu posjećenost (oko 1000 ljudi). Događaj je i ove godine podržan od strane Grada Bijeljina, a prošle godine je gradonačelnik Bijeljine g-din Mićo Mićić zvanično otvorio ovu manifestaciju.

Planirane aktivnosti su zasnovane na mješavini nauke i umjetnosti, performansa i sporta. Osnova ovih aktivnosti biće: grupni susreti posjetilaca sa naučnicima i otvaranje diskusija o specifičnim temama; interaktivni eksperimenti i demonstracije; takmičenje srednjoškolskih timova u pripremi i realizaciji malih naučnih i istraživački projekata, te inovativni pozorišni koncepti za upoznavanje djece i mladih sa “zelenom“ naukom.

Manifestacija će se realizovati 25. septembra 2015. godine, od 17h do 23h, na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića. Slobomir P Univerzitet Vas poziva da medijski propratite Noć istraživača, kao značajnu manifestaciju za naš Grad, i da budete medijski sponzori. Vaš logo će biti na svim promo materijalima manifestacije i više puta će biti spominjani u toku same manifestacije. Više informacija o dosadašnjim aktivnostima Noći istraživača u BiH možete pronaći na sajtu: www.nocistrazivaca.ba, www.spu.ba ili na br. telefona 055 231 135.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )