FOTO: null

Nema više neporaženih u Evroligi. Darušafaka je uradila ono što niko u ovoj sezoni nije - po taktici trenera Dejvida Blata igrači turskog tima savladali su aktuelnog šampiona i do sada nepobjedivu ekipu CSKA - 91:83 (30:18, 19:19, 24:20, 18:26)

Darušafaka, predvođena Anderson i Vanamejkerom, od prvog trenutka je vodila i ni u jednom narednom momentu nije dozovlila gostima da preuzmu dominaciju. Razlika je napravljena već u prvoj četvrtini, ali preiskusni tim CSKA se nije predavao. U drugom poluvremenu Moskovljani su istopili dvocifrenu razliku i stigli domaćina na poen minusa... Međutim, niko u timu Dejvida Blata nije želio da propusti jedinstvenu priliku - vratili su čvrstinu u odbranu i unijeli nervozu u Nanda de Koloa... 

U pobjedničkom timu najefikasniji bili su: Anderson sa 20 poena, Vanamejker 18 (7 asistencija), Kliburn 14, Moerman 11. 

Dvocifren učinak u timu CSKA imali su Nando de Kolo i Higins po 17 poena, Teodosić je upisao 15 (10 asistencija), a Hajns 11. 

Košarkaši Olimpijakosa zabilježili su četvrtu pobjedu u Evroligi, pošto su večeras savladali Barselonu u Pireju sa 59:52. Najefikasniji u grčkom klubu bio je Vasilis Spanulis sa 15 poena, Erik Grin postigao je devet, a Janis Papapetru osam. 

Barselonu, koja je doživjela treći poraz, predvodio je Džonatan Holms sa 14 poena, dok je 11 postigao Tajris Rajs. 

Žalgiris je u derbiju začelja pobijedio Galatasaraj sa 87:75 i tako upisao drugu pobjedu. Turski klub je sa šest poraza ostao posljednji na tabeli. 

Brok Motum je predvodio pobjednički tim sa 24 poena, dok je u Galatasaraju najefikasniji sa 15 bio Sinan Guler.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )