FOTO: radiosarajevo

Iako većina frižidera posjeduje u vratima dio namijenjen za čuvanje jaja, stručnjaci otkrivaju da tu ne bi trebalo da ih odlažemo.

Ovo upozorenje oni objašnjavaju činjenicom da su jaja koja stoje u vratima frižidera često izložena promjenama temperature zbog otvaranja i zatvaranja frižidera.

Naime, vrata se smatraju najtoplijim dijelom frižidera, zbog čega postoji mogućnost da se jaja brže pokvare.

Stručnjak za hranu Kris Beaslejev otkriva koja je najpogodnija pozicija u frižideru za odlaganje jaja i ujedno objašnjava zašto to nisu vrata.

"Drhtanje koje nastaje udarcem vratima destablizuje bjelanca, zbog čega se mogu uništiti neka jela. Zato bi jaja, kao i sve druge kvarljive namirnice, trebalo da držite na gornjoj polici koja je najhladnija", kaže Beaslejev.

Uz to, on savjetuje i da jaja ne vade iz kartonske kutije u kojoj su kupljena, jer kutija ima svoju svrhu.

"Jaje je prekriveno sitnim porama koje lako apsorbiraju neželjene mirise, ali i bakterije. Čuvanje jaja u kutiji najbolji je način da na njima ne završe bakterije", zaključio je stručnjak za hranu Kris Beaslejev, prenosi Telegraf.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )