FOTO: null

Američki CNN objavio gigapiksel fotografiju sa jučerašnje inauguracije Donalda Trampa, a na kojoj se vidi da se premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović nalazi u dijelu predviđenom za obične posjetioce.

CNN-ov uređaj snimio je predsjednicu Vlade Republike Srpske Željku Cvijanović i suprugu predsjednika Republike Srpske Snježanu Dodik u trenutku fotografisanja. To je razlog zbog kojeg su okrenute leđima Kapitolu gdje se održava zvanična inauguracija.

Inače, RTRS je juče objavio njihovu fotografiju iz Vašingtona koja je trebala dokazati da premijerka Republike Srpske službeno boravi u posjeti Americi s obzirom na to da je Cvijanović tvrdila da je jedna od rijetkih osoba iz političkog života Jugoistočne Evrope koja je dobila specijalnu pozivnicu na inauguraciju predsjednika SAD-a Donalda Trampa.

Ovaj put navode Vlade Republike Srpske demantuje i fotografija CNN-a na kojoj se jasno vidi da se Željka Cvijanović ne nalazi u dijelu predviđenom za visoke zvanice, već u dijelu koji je predviđen za sve osobe koje su imale dovoljno novca da plate ulaznicu. 

Cvijanović i Dodik dobro su se potrudile kako bi iz mase došle do zida (koji je razdvajao dijelove) te napravile fotografiju koja bi trebala dokazati da su bile jako blizu Junatjted stejts Kapitolu. 

Podsjećamo, Cvijanović je na privatno putovanje u SAD otputovala o trošku građana Republike Srpske koje je pokušala predstaviti kao službeno. Ambasador BiH u SAD-u Haris Hrle demantovao je njene tvrdnje ističući da se ona ne nalazi u službenoj posjeti Vašingtonu i da neće prisustvovati službenim aktivnostima vezanim za inauguraciju predsjednika Donalda Trampa.

Javnost u BiH još uvijek nije upućena ko su navodni visoki zvaničnici sa kojima je Cvijanović razgovarala, koliko novca je potrošeno za posjetu Vašingtonu i koju će korist građani Republike Srpske imati od njene posjete SAD-u.

CNN-ovu gigapiksel fotografiju sa inauguracije Donalda Trampa možete pogledati ovdje .

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )