FOTO: null

BORDO - Fudbalske reprezentacije Italije i Njemačke večeras će u Bordou igrati treći meč četvrtfinala Evropskog prvenstva u Francuskoj.

U susretu koji mnogi zaljubljenici u fudbal nazivaju finale prije finala snage će odmjeriti dva tima koja su u dosadašnjoj fazi prvenstva imala najuvjerljivije rezultate. Njemci su u četiri odigrana meča upisali tri pobjede i remi, a Italijani tri pobjede i poraz.  

Njemačka je aktuelni svjetski prvak, a Italija evropski viceprvak nakon što je u finalu u Ukrajini i Poljskoj prije četiri godine izgubila od Španije. Italijani su se revanširali Špancima u osmini finala ovogodišnjeg Eura, kada su slavili s 2:0 i poslali Furiju kući.  

Trener Italije Antonio Konte u ovom susretu neće moći računati na suspendovanog Tiaga Motu, dok su povrijeđeni Daniel De Rosi i Antonio Kanderva. Njemački selektor Joakim Lev nema problema s povrijeđenim igračima.  

Utakmica između Italije i Njemačke će biti odigrana na stadionu Stade de Bordeaux u 21 sati.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )