FOTO: InfoBijeljina

Kako se približava datum izvlačenja prvog od četiri stana u nagradnoj igri “Deset računa izbroji i stan osvoji”, građane RS trese nezapamćena euforija pa dnevno u poslovnice “Pošta Srpske” donesu više od 40.000 koverata sa fiskalnim računima i slipovima.

Vlasnik stana od 53 kvadrata na adresi Karađorđeva 79 u Banjaluci biće poznat u nedjelju nakon centralnog dnevnika Radio-televizije RS, kada će početi prvo direktno izvlačenje dobitnika u ovoj veoma popularnoj nagradnoj igri, koju organizuju Ministarstvo finansija RS i Udruženje ekonomista RS “SWOT”. Pored novog stana, učesnike u nedjelju očekuje i pet vaučera u vrijednosti od 500 KM koje mogu potrošiti u prodajnim objektima “Bingo”.

Toga dana biće izvučeno i pet dobitnika vaučera od 500 maraka, te po jedan dobitnik vaučera od 1.000 i 2.000 maraka, koje će srećni vlasnici imati priliku da zamijene za robu u poslovnicama “m:tela”.   

Dobitnik drugog stana u ovoj nagradnoj igri, koja je počela 15. jula, biće poznat 29. septembra, trećeg 6. oktobra, a četvrtog 13. oktobra, do kada građani mogu slati koverte.

Koordinator prodaje i marketinga u “Poštama Srpske” Zoran Durić kaže da radnici pošta posljednjih dana imaju prepune ruke posla.

- U trci za stanove i druge nagrade već sada je 991.105 koverata, a do prvog izvlačenja, prema procjenama, biće 1,15 miliona koverata. U prvim danima nagradne igre koverte su pristizale stidljivo, ali su pošiljke veoma brzo počele rapidno rasti i svaki dan smo brojali više koverata nego dan ranije. Sada smo stigli do cifre od 40.000 koverata dnevno - rekao je Durić. 

On je istakao da je interesovanje podjednako u svim lokalnim zajednicama, te da u Srpskoj nema mjesta koje ne učestvuje u igri.

- Naši radnici su veoma profesionalno odgovorili ovom zadatku, koji nije bilo nimalo lak s obzirom na svakodnevni posao koji obavljaju. Nije bilo nikakvih problema u radu - dodao je Durić.

Član Radne grupe za organizaciju nagradne igre Rade Šegrt kaže da su organizatori prezadovoljni odzivom građana.

- Ovo je najveća nagradna igra što se tiče masovnosti ikada organizovana na području Srpske. Očekivali smo da će na posljednjem izvlačenju biti milion koverata, a tu brojku ćemo premašiti već na prvom. Cilj nagradne igre je podizanje svijesti građana o važnosti uzimanja fiskalnih računa i već sada možemo reći da je ispunila očekivanja po svim parametrima - rekao je Šegrt.

On je podsjetio da pravo učešća u nagradnoj igri imaju svi građani sa prebivalištem u BiH koji sakupe i pošalju deset fiskalnih računa ili slipova izdatih na teritoriji Srpske. Računi i slipovi ne smiju biti stariji od 1. juna, a na kovertama je dovoljno napisati naznaku “Deset računa izbroji i stan osvoji”, te lične podatke učesnika, koji podrazumijevaju ime, prezime, adresu prebivališta ili boravišta, te kontakt telefon.

Transport

Transport koverata iz prostorija “Pošta Srpske” do studija RTRS-a biće organizovan u petak pod pratnjom policije.

- Za prvo izvlačenje ćemo prebaciti sve koverte koje pristignu do petka, a od ponedjeljka krećemo u ponovno prikupljanje i brojanje koverata, koje ćemo prebacivati u studio RTRS-a pred svako naredno izvlačenje - pojasnio je Zoran Durić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )