FOTO: Opština Ugljevik

Opština Ugljevik započela je realizaciju projekta „Jačanje kapaciteta lokalnih službi za zaštitu i spasavanje stanovništva ugroženog poplavama na području opštine Ugljevik“ koji finansira Evropska unija u sklopu projekta „EU za lokalne zajednice“ koji provodi Centar za promociju civilnog društva (CPCD) sa partnerskom organizacijom HELP.

Načelnik opštine Ugljevik gospodin Vasilije Perić se zahvalio Kancelariji Evropske unije u BiH na podršci pri realizaciji projekta i pri tome je istakao da će se opremanjem i obukom pripadnika službi civilne zaštite kroz ovaj projekat doprinjeti poboljšanju efikasnosti rada službi u situacijama prilikom pojave poplava koje se u prethodnim godinama sve češće javljaju kao posljedica klimatskih promjena.

U sklopu implementacije  projekta nabavljena je oprema za zaštitu i spasavanje u situacijama pojave poplava za potrebe lokalne službe civilne zaštite i Teritorijalne vatrogasno spasilačke jedinice opštine Ugljevik. 

Oprema uključuje: gumene čizme, kišna odijela i kišne kabanice, rukavice za zaštitu od hemikalija, naglavne lampe, taktičke opasače i komplete pojaseva za spasavanje u vrijednosti 7 000 KM. 


Tokom implementacije projekta obaviće se obuka pripadnika službi civilne zaštite i teritorijalne vatrogasno spasilačke jedinice opštine Ugljevik o pravilnoj upotrebi opreme i postupanju u situacijama pojave poplava i spasavanja na vodi, a koje situacije su uzrokovane pojavom bujičnih voda.

Nakon obuke planirano je izvođenje pokazne vježbe spasavanja na vodi koju će realizovati služba civilne zaštite i teritorijalna vatrogasno spasilačka jedinica opštine Ugljevik.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )