FOTO: novosti.rs

Da bi se nastavak sezone uopšte uzeo u razmatranje, neophodno je obezbijediti zdravstvenu sigurnost za sve učesnike. To znači da će NBA ligi biti potrebno blizu 15.000 testova.

Kozenzusa oko toga da li treba nastaviti NBA sezonu ili ne nema čak ni među košarkašima. Jedni su protiv, drugi smatraju da nema govora o prekidu, a "ESPN" piše o tome šta je potrebno da bi šampionat u najjačoj ligi na svijetu mogao da bude nastavljen posle suzbijanja pandemije virusa korona.

Da bi se nastavak sezone uopšte uzeo u razmatranje, neophodno je obezbijediti zdravstvenu sigurnost za sve učesnike. To znači da će NBA ligi biti potrebno blizu 15.000 testova, kako bi mogla da se izvrši masovna provjera zdravlja svih koji bi bili prisutni u dvorani tokom utakmica.

Ističe se da ova količina testova može da se dopremi od inostranih kompanija, ali da komesar Adam Siler ne želi da žuri, uzimajući u obzir da je trenutno velika potražnja od strane američkih građanja za ovim sredstvom.

Uporedo sa nabavkom testova gleda se da se smanji broj osoblja koji prati timove na utakmice. Taj broj se obično kreće između 40 i 50, ali se očekuje da će, ukoliko se sezona nastavi, taj broj biti prepolovljen. Glavna uloga u rješavanju pitanja ko će ostati sa ekipom, a ko ne biće zdravstveno stanje i starost, prenosi ESPN.

Ističe se da su na poslednjem sastanku dva generalna direktora istakla zabrinutost za članove svoje ekipe, uzimajući u obzir njihovu starost.

- Ne želim da ih stavim u vatru, brinem se za njih. Mislim da je to rizik koji ne želimo da preduzmemo - istakao je jadan od njih.

Istaknuto je da NBA liga mora donijeti jasne smjernice oko toga ko se u čitavoj organizaciji tima smatra ključnim, kako bi se izbjegle eventualne nesuglasice.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )