FOTO: null

Građanski je u uzbudljivoj utakmici savladao ekupu HEO iz Bileće rezultatom 72:65 i time uknjižio petu pobjedu u šampionatu BiH.

Građanski uknjižio novu pobjedu u šampionatu BiH

GRAĐANSKI-BOBAR - HEO 72:65 - (20:19, 28:23, 8:16, 16:7)

Dvorana: OŠ Vuk Karadžić u Bijeljini. Gledalaca: 150. Sudije: Saša Babić, Davorin Skenderija, Slaven Vavan svi (Banja Luka).

GRAĐANSKI: Klještan 6, Pantić 2, Boljkovac 13, Marković 6, Erkić 20, L.Jovanović 2, B.Jovanović 8, Simić, Kupusović 3, Mičić 12, Radović. Trener: Sabahudin Bašović.

HEO: Kastratović 13, Bratić 5, Milošević 3, Fržović, Kuljić 4, Petković 2, Vuković 9, Radovanović, Negovanović 29. Trener: Boris Jokanović.

 

Bijeljinci su prvu četvrtinu riješili sa pola koša razlike 20:19 i time se pokazalo da će gosti biti tvrd orah za razigranu ekipu Građanskog. U drugom periodu domaći su zaigrali nešto bolje pa se na odmor otišlo sa šest poena prednosti u korist Građanskog 48:42. U nastavku, treća četvrtina u potpunosti pripada gostima iz Bileće koju su riješili u svoju korist sa osam poena razlike 16:8. U poslednju četvrtini Građanski dolazi do daha i do svoje prepoznatljive igre koju na kraju krunišu sa 16:7 i time dolaze do pete pobjede u Prvenstvu sa ukupnim rezultatom 72:65 u korist Građana.  

U redovima Građanskog najefikasniji je bio Nebojša Erkića sa 20 pena, dok je u ekipi HEO iz Bileće najviše poena ubacio bek Danilo Negovanović ukpno 29 poena. 

-Vidjelo se na početku da neće biti lako sa Bilećanima jer se radi o dobro organizovanoj ekipi sa dobrim pojedincima. Uspjeli smo da dođemo do trijumfa zahvaljujući našem iskustvu jer smo bili oslabljeni u timu nije bilo Filipa Goranovića. Bitno  je da smo savladali našeg protivnika i da ulazimo u jednu seriju nepobjedivosti koja krasi našu igru. Vjerujem da ćemo i u narednim utakmicama pružati odlične partije – rekao je košarkaš Građanskog Đorđe Mičić.

 

I.Đ.Stanišić

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )