FOTO: null

Direktor Centra za kulturu “Semberija” LJiljana Erkić izjavila je danas da je gradonačelnik Bijeljine /Mićo Mićić/ stavio ključ u bravu za kulturu u gradu, jer je ta ustanova kulture jedina u gradu ostala bez aprilske plate i bez novca za organizaciju kul

Erkićeva je na konferenciji za novinare u prostorijama Pokreta "Uspješna Srpska", u koji je prešla iz SDS-a, rekla da "maćehinsko ponašanje" Gradske uprave prema Centru za kulturu i kulturi uopšte traje dugo, ali da je, najvjerovatnije, kulminiralo zbog majskih političkih previranja i javnog iznošenja mišljenja o dešavanjima u Bijeljini. 

Direktor Centra za kulturu upozorava da zbog ovakvog ponašanja Gradske uprave ispaštaju radnici, njih 36 koji nisu primili platu za april. 

Prema njenim riječima, plate zaposlenih u Centru za kulturu su od 370 do 1.000 KM, dok su plate zaposlenih u Gradskoj upravi redovne i u prosjeku iznose 1.800 KM. 

"Odnos Gradske uprave Bijeljine prema kulturi u gradu vidi se u budžetu, gdje je za kulturu namijenjeno 90.000 KM godišnje, od toga 35.000 za Centar za kulturu", istakla je ona. 

Erkićeva je ocijenila da ta ustanova kulture opravda svaku uloženu marku i na 100.000 KM uloženih iz budžeta, od prodaje ulaznica vrati u lokalni budžet 120.000 KM. 

U 2015. godini, priliv od ulaznica bio je 65.000 KM, a Kafe klub u Centru za kulturu povećao je prihod za tri puta. 

Prema njenim riječima, novca za rad Centra za kulturu i organizovanje kulturnih manifestacija u Bijeljini nema ni u rebalansu gradskog budžeta koji je u javnoj raspravi. 

Ona je istakla da je u protekle dvije godine od kako je na čelu ove ustanove kulture organizovan niz značajnih manifestacija u Bijeljini, s ciljem animiranja djece i mladih i podizanje kulturne svijesti u gradu. 

Erkićeva je na konferenciji za novinare izrazila nadu da će u Pokretu "Uspješna Srpska" prihvatiti i podržati uspješne ljude. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )