FOTO: null

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom osudio je danas način na koji je izvedeno hapšenje Slobodana Pavlovića, vlasnika kompanije „Slobomir“ i Pavlović banke, te zatražio njegovo oslobađanje.

"To je bio način da se napravi senzacija, destabilizacija ne samo njega kao ličnosti, nego i naroda Bijeljine, Semberije i cijele Republike Srpske", rekao je vladika Hrizostom, prenoseći zajedničku poruku sa skupa podrške kompaniji "Slobomir" i njenom vlasniku Slobodanu Pavloviću održanom u Episkopskom domu Eparhije u Bijeljini. 

Nakon skupa kojem su prisustvovali gradonačelnik Bijeljine, predsjednik Područne Privredne komore i menadžement Pavlović banke, episkop Hrizostom je rekao da je Slobodan Pavlović već 25 godina na ovom području ekonomsko-finansijska institucija. 

"Gospodin Pavlović stvorio je mnoga dobra, a način na koji su se prema njemu ponijeli u situaciji kada je legalno pošao da se javi u Sarajevo, nešto je što nas još više vrijeđa. Zbog toga osuđujemo način na koji je to izvedeno", rekao je vladika Hrizostom novinarima. 

Ističući da traže slobodu za Pavlovića, vladika Hrizostom je naglasio da ne želi da se miješa u postupak, niti u bilo šta što je stvar pravosuđa. 

"Želimo da ohrabrimo naš narod Bijeljine, Semberije, cijele regije i Srpske da se snagom jedinstva i sloge odupremo nametanju straha i destabilizacije koja je ovdje na djelu", kaže vladika Hrizostom. 

On je ocijenio da je cilj da se političke borbe što više rasplamsaju među srpskim političarima i da se napravi što više razdora i nejedinstva. 

Navodeći da ne želi da se miješa u politiku, episkop Hrizostom je apelovao na srpsko jedinstvo i slogu, ali otpor snagom zajedništva. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je skup podrške održan kako bi se apelovalo da se očuva Pavlović banka. 

On je ocijenio da bi bio nenadoknadiv gubitak za Semberiju i cijelu Srpsku da se, nakon Bobar banke, čiji je veliki broj zaposlenih ostao bez posla, to desi i Pavlović banci. 

"Nijednog momenta nismo ulazili u nadležnost pravosudnih organa, ali hoćemo da sačuvamo privredu našeg grada i našu banku, te da pomognemo ljudima koji su direktno vezani za nju", rekao je Mićić. 

Direktor Pavlović banke Ružica Janković poručila je da je ova banka i dalje finansijski stabilna i da nije ni blizu obavezne rezerve. 

"Najveću podršku u ovom momentu imamo od Vlade Srpske i predsjednika Srpske Milorada Dodika, ali i lokalne zajednice, kao i naših starih klijenata", rekla je Jankovićeva. 

Ona je pozvala sve klijente Pavlović banke da ne gube nadu ni vjeru, jer će banka opstati, njen vlasnik će izaći iz pritvora, a njene kolege će dokazati svoju nevinost. 

"Izaći ćemo iz ove stuacije kao pobjednici", poručila je Jankovićeva. 

Predsjednik Područne Privredne komore Bijeljina Mihajlo Vidić smatra da je u slučaju Slobodana Pavlovića riječ o bespotrebnom senzacionalističkom predstavljanju stvari, bez poštovanja pretpostavke nevinosti. 

"Pružamo punu podršku menadžmentu Pavlović banke u stabilizaciji poslovanja, održavanju likvidnosti i nastavku njenih aktivnosti na podšci privredi", rekao je Vidić. 

On kaže da je ovaj slučaj pojedinačn i da ne bi ugrozio nijednu, a pogotovo ne Pavlović banku, koja ima dugu tradiciju i odličnu saradnju s privrednicima, a posebno sa poljoprivrednim prozvođačima. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )