FOTO: null

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije razgovarao je danas sa načelnikom opštine Lopare Radom Savićem koji je najavio da će nastaviti pomagati izgradnju i obnovu hramova na Majevici.

Savić je rekao da ova lokalna zajednica ima odličnu saradnju sa Srpskom pravoslavnom crkvom, za čije potrebe na godišnjem nivou izdvaja 50.000 KM. 

U znak zahvalnosti i dobre saradnje Savić je episkopu Fotiju poklonio sliku hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Loparama. 

Episkop Fotije, koji je prvi put bio u posjeti Loparama, prethodno je u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice služio Svetu arhijerejsku liturgiju nakon koje je u besjedi okupljene vjernike podsjetio da je put Božiji put života i Crkve kojim je išao i blaženopočivši patrijarh Pavle. 

Vladika je napomenuo da su patrijarha Pavla vjernici zvali "svetac koji hoda", te da je on bio veliki patrijarh našeg doba, koji je cijeli život išao uskim putem Jevanđenja Hristovog. 

"Daj Bože da bude uvršten u listu naših svetih, među svete svetosavske oce i učitelje", istakao je vladika Fotije. 

On je dodao da su na taj put svi pozvani, te da je smisao Crkve sjedinjenje sa Hristom, kao što su to dostizali svetitelji. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )