FOTO: SRNA

Njegovo preosveštenstvo episkop budimski Lukijan ukazao je danas na značaj posjete srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović Eparhiji budimskoj na polju brige o srpskoj pravoslavnoj nacionalnoj i vjerskoj manjini u Mađarskoj, kojoj ovakve posjete daju na značaju u tamošnjem društvu.



Pozdravljajući delegaciju BiH na čelu sa predsjedavajućom, vladika Lukijan je naglasio značaj ovakvih susreta i na državnom nivou između Mađarske i BiH, odnosno Republike Srpske, saopšteno je iz Eparhije budimske.
 
U okviru posjete Eparhiji, Cvijanovićeva je obišla Sabornu crkvu i Eparhijski muzej gdje se upoznala sa bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem Srba u Mađarskoj.

– Drago mi je da sam imala priliku da posjetim Eparhiju i da razgovaramo o važnim stvarima, kao i da vidim sve vrijednosti i starine, koje pokazuju jedan vremenski presjek. Zadovoljna sam načinom kako se Mađarska ophodi prema onome što imamo ovdje – rekla je Cvijanovićeva i dodala da je impresionirana prikazom i ljudima koji u Eparhiji vode brigu o svemu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)



U pratnji Cvijanovćeve su bili i ambasador BiH u Mađarskoj Biljana Gutić Bjelica, ambasador Mađarske u BiH Kristijan Poša, kao i predstavnici hrvatskog i bošnjačkog naroda i službenici Predsjedništva, navedeno je u saopštenju.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )